Провеждането на футболния мач между отборите ПФК ЦСКА 1948 и

...
Провеждането на футболния мач между отборите ПФК ЦСКА 1948 и
Коментари Харесай

МВР и кметът на Панчарево не искат мач между младото и старото ЦСКА в с. Бистрица

Провеждането на футболния мач сред тимовете ПФК ЦСКА 1948 и ПФК ЦСКА-София на 12 март на стадион " Витоша " в с. Бистрица е рисково за сигурността на жителите и допуска нарушение на публичния ред.

Тази позиция показаха от Министерство на вътрешните работи след обстоен разбор на няколко фактора - потенциал на селището, на спортното оборудване и предстоящо всеобщо посещаване от фенове.

Становището е показано на 6 март по време на съвещание на междуведомствената експертна работна група, включваща представители на ГДНП и БФС за установяване на степента на риск на срещите от футболните шампионати и шампионатите в България.

Две писма от управленията на Столична дирекция на вътрешните работи и ГДНП са изпратени до Българския футболен съюз, които гласят, че сходни футболни дуели би трябвало да се организират на уреди, отговарящи на регламента за рискови срещи, което би разрешило гарантиране на сигурността на жителите и публичния ред.

Същата позиция е изразена от управленията на двете дирекции на извършена през днешния ден среща с БФС, като протоколът от срещата на междуведомствената група е подписан с " изключително мнение " от представителите на ГДНП-МВР.

Кметът на столичния регион " Панчарево " Николай Гюров също упорства за пренасочване на футболната среща, акцентирайки, че и различен път районната администрация е направила разбор на риска, съгласно който стадион " Витоша " в с. Бистрица не дава отговор на стандартите за осъществяване на дерби среща от футболния шампионат.
 Кметът на
Кметът на " Панчарево " не желае хаоса на футболен мач в региона си

Николай Гюров упорства за пренасочване на срещата сред ЦСКА-1948 и Левски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР