Провежда се според международните правила на MultiGPСъстезанията с дронове са

...
Провежда се според международните правила на MultiGPСъстезанията с дронове са
Коментари Харесай

Състезание с дронове през уикенда във Варна

Провежда се съгласно интернационалните правила на MultiGP

Състезанията с дронове са една от най-атрактивните нови спортни дисциплини
(снимка: Drone ARENA)

Първото за годината съревнование с летящи дронове у нас ще се организира в Аспарухов парк, гр. Варна този уикенд (25 и 26 юли ), оповестиха от локалната дрон организация FPV Bulgaria.

Международното събитие MultiGP Varna 2020 се поддържа от Община Варна и е част от самодейностите на българската организация за разпространение на дроновете Drone ARENA и Асоциация Обединено дрон общество.

Състезанията с летящи дронове са една от най-атрактивните и динамично разрастващи се нови спортни дисциплини, която към този момент има фенове в целия свят. У нас в този вид съревнования към този момент вземат участие десетки състезатели.
още по тематиката
Варненското събитие ще се организира съгласно интернационалните правила на MultiGP – най-голямата международна организация за дрон надпревари, на която Drone ARENA е сътрудник за България.

Варна, дружно със София, е измежду най-активните градове в развиването на надпревари с дронове в България, разяснява Антон Пулийски, създател на Drone ARENA и Асоциация Обединено дрон общество.

„ Радващо е, че локалната общественост се усилва непрестанно и този новаторски състезателен формат намира от ден на ден последователи в морската ни столица. Това ще нарежда сполучливо града в една извънредно динамична област, която занапред ще се развива, изключително с въвеждането на регулация на дроновете в България ”, добави той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР