Провежда се спасителна операция по евакуиране на последните украински бойци,

...
Провежда се спасителна операция по евакуиране на последните украински бойци,
Коментари Харесай

Евакуират последните украински бойци от “Азовстал“

Провежда се избавителна интервенция по изтегляне на последните украински бойци, блокирани в големия металургичен комбинат " Азовстал ", последния бастион на съпротивата против съветската войска в стратегическото украинско пристанище Мариупол, обявиха управляващите в Киев, съгласно които бойците са изпълнили задачата си и няма метод заводът да бъде освободен с военни средства, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Войниците от разположения в " Азовстал " гарнизон, над 260 от които към този момент бяха евакуирани през вчерашния ден, " извършиха бойната си задача ", съобщи генералният щаб на украинската войска в изказване за медиите. Украинските командири, намиращи се в комбината, са получили заповед " да спасят живота " на останалите.

" За страдание, Украйна понастоящем не може да деблокира " Азовстал " с военни средства ", съобщи в Телеграм украинското министерство на защитата.

Миналата седмица управляващите в Киев обявиха, че над хиляда украински бойци, в това число 600 ранени, се намират в големия промишлен комплекс с подземни галерии, разпростряли се на километри. Те откриха леговище там, откакто в продължение на повече от месец устояха на обсадата на Мариупол, който бе подложен на набези от съветските сили и напълно унищожен.

Около " 53 тежко ранени бяха евакуирани от " Азовстал " към град Новоазовск, с цел да получат здравна помощ, а 211 други бяха превозени в Оленивка по филантропичен кулоар ", съобщи нощес заместник-министърката на защитата Ганна Маляр. Тези две обитаеми места се намират в територията, следена от Русия и от проруските сили в Източна Украйна, само че се чака бойците да бъдат репатрирани на следената от Украйна територия " в границите на процедура за замяна ", добави тя.

Украинският общоприет щаб удостовери евакуацията на тези 264 бойци и съобщи нощес, че продължава " интервенцията за избавяне на бранителите на Украйна, блокирани " в " Азовстал ".

" Работата по връщането на момчетата вкъщи продължава, и изисква тактичност и време ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

" Украйна има потребност украинските герои да останат живи. Това е наш принцип ", сподели още Зеленски.

Руското министерство на защитата разгласи през вчерашния ден преустановяване на огъня към " Азовстал ", с цел да направи допустима евакуацията на ранените украински бойци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР