Проведоха се събития – Встъпителна пресконференция и официална церемония Стартиране

...
Проведоха се събития – Встъпителна пресконференция и официална церемония Стартиране
Коментари Харесай

Стартира проект „Обновяване, оборудване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в зала „Катя Попова” – Плевен

Проведоха се събития – Встъпителна конференция и публична гала „ Стартиране на СМР “, по отношение на осъществяване на проект „ Обновяване, съоръжение и използване на ограничения за енергийна успеваемост в зала „ Катя Попова ”, гр. Плевен “ с Административен контракт за даване на безплатна финансова помощ № BG16RFOP001-1.007-0005-С01 (№ РД-02-37-1) от 09.02.2022 година., финансиран по Процедура BG16RFOP001-1.007 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014 – 2020 Плевен “, като част от Процедура BG16RFOP001-1.001-039 „ Изпълнение на Интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014 – 2020 “ по Приоритетна ос 1: „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване, с комбинирана поддръжка от финансов инструмент – „ Регионален фонд за градско развиване “ АД и Община Плевен – бенефициент.

Събитията се организираха в наличието на Милен Яков – заместител – кмет „ Финанси и стопанска система “, Стефан Милев – заместител – кмет „ Проекти и филантропични действия “ на Община Плевен, представители на компаниите реализатори, членове на екипа по плана, посетители.

На Пресконференцията ръководителя на плана – Мирослав Илиев показа задачите, дейностите и предстоящите резултати заложени в плана „ Обновяване, съоръжение и използване на ограничения за енергийна успеваемост в зала „ Катя Попова ”, гр. Плевен “, които са свързани с възстановяване на сградния фонд и материално-техническата база на зала „ Катя Попова “ в гр. Плевен, което ще способства за възстановяване на средата и повишение комфорта на жителите и гостите на гр. Плевен, посредством ориентирани вложения и интервенции за реализиране на възобновяване, съоръжение и обзавеждане, въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и създаване на налична архитектурна среда за лица в неравностойно състояние. Развитие и одобряване на пълностоен метод на живот посредством обезпечаване на естетически усъвършенствана среда, притежаваща всички условия за отдих и просвета. Подобряване положението на общинската инфраструктура за угаждане потребностите на града като място за обществени контакти и мероприятия.

Заместник кмета господин Стефан Милев с направление „ Проекти и филантропични действия “, заключи всички действия и пожела на компаниите реализатори сполучлива и ползотворна работа при съблюдаване на периодите за осъществяване.

Общата стойност на плана е 2 695 892,37 лева, от които: 2 262 535,43 лева с безплатна финансова помощ, 427 092,94 лева с финансов инструмент и 6 264,00 лева лично финансиране.

Срок за осъществяване на плана е 22 месеца (09.02.2022 година – 09.12.2023 г.).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР