Проведох среща с медицинските сестри на 1 март. Тогава те

...
Проведох среща с медицинските сестри на 1 март. Тогава те
Коментари Харесай

Здравният министър с предложение към медицинските сестри

Проведох среща с медицинските сестри на 1 март. Тогава те стачкуваха за първи път. Наистина има разлики в заплатите и това е по този начин, тъй като няма общи правила за установяване на заплатите. Това им предложих на нашата среща - да разработим взаимно тези правила и методики за заплатите и да ги внесем дружно в Министерски съвет.

Това сподели в утринния блок на БТВ министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, който разяснява идния през днешния ден митинг на медицински сестри. "Въпросът е дали тези правила би трябвало да се ползват и в частните лечебни заведения. Мисля, че и с тях може да се разберем, тъй като те също имат интерес да има ред и правила при определянето на заплатите. Нека да създадем тази методика, да забележим тя какво ще покаже и тогава ще приказваме за размера на парите, които ще са нужни. Уважавам претенциите и труда на медицинските сестри. Никога не мога да позволи да се отнеме законовото право на хората да стачкуват. Не знам за случаи, при които някой да е забранявал на медициснки сестри да стачкуват.

"Фалити на лечебни заведения е имало, несъмнено ще има и отсега нататък. Най-важното е да не позволяваме каквито и да е елементи от популацията да остават без нужните здравни грижи. Правим всичко допустимо, с цел да подобрим изискванията на работа в лечебните заведения. В момента това в най-пълна степен важи за психиатриите. Отпуснати са средства и мощно се надявам, че няма да се стигне до банкрут на психиатрични клиники, а в противен случай там ще се обезпечи оптимално положително лекуване на българските жители ", безапелационен беше Ананиев.

"Нашите данни демонстрират, че към 8% от хората са ощетени от новите правила за ТЕЛК. Дори и един човек да е ощетен, ние би трябвало да реагираме и за това си дадохме период от 6 месеца с организациите на хората с увреждания, с цел да преценим по какъв начин работят новите правила. Видяхме, че има проблеми и в този момент се създават нови правила, с които съм уверен, че няма да има ощетени. Разбрахме се наредбата да работи 6 месеца и направихме разбор. Видяхме, че има неточности и в този момент ги поправяме. Няма никакъв напън и гасене на пожар ", разгласи Кирил Ананиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР