Проведеното в началото на годината проучване Mastercard Digital Payments Study

...
Проведеното в началото на годината проучване Mastercard Digital Payments Study
Коментари Харесай

Проучване: Над от 27% от темите, свързани с плащания в социалните мрежи, засягат мобилните портфейли

Проведеното при започване на годината изследване Mastercard Digital Payments Study в обществените мрежи мери интереса и ангажираността на потребителите към новите технологии за мобилни разплащания. Проучването е осъществено от световния водач за мониторинг PRIME Research и Mastercard и бе показано на Световния мобилен конгрес в Барселона. Данните проучват повече от 3,3 милиона диалози от последната година в Twitter, Фейсбук, Instagram и китайската обществена мрежа Weibo. Резултатите демонстрират над 20% повишение в споменаването на мобилни заплащания в обществените мрежи спрямо миналата година.

Потребителите в интернет от ден на ден се вълнуват от нови технологии, които да повлияят позитивно и да улеснят всекидневието им. Това демонстрират резултатите през 2019 - спрямо миналата година иманад 30% нарастване в споменаванията. Днес съвсем 20% от всички диалози, свързани с онлайн търговия засягат безконтактни заплащания и мобилните портфейли.

Роуз Бюмон, старши вице президент за Европейската връзка и развиване на разплащанията за Mastercard разяснява:

“On-demand ” или „ На момента “ не е просто очакване, което хората имат към наличието, което получават, това е действителната визия на потребителите за това по какъв начин би трябвало да пазарят и заплащат всеки ден. В тазгодишното изследване, можем да забележим по какъв начин тези бързи, комфортни и сигурни способи на заплащане са добре признати на всички пазари. Това е индикатор, че търсенето и ползата ще се покачват и през идващите години. “

Освен главната тематика за мобилните заплащания, мониторингът преглежда и тематиките за изкуствения разсъдък, QR системите и заплащанията със смарт аксесоари. Резултатите демонстрират, че потребителите са все по-положително настроени към тези технологии – в мрежата съвсем 95% от диалозите за мобилни портфейли са позитивни, а 30% от изявленията хвалят скоростта, успеваемостта и удобството на съответните артикули.

Анализираните диалози демонстрират, че потребителите не престават да се концентрират върху сигурността на парите и данните си като главно изискване за ползване. В изявленията си хората признават сигурността на новите технологии, която им подсигурява успокоение при мобилни заплащания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР