Проведените тази неделя избори в Сърбия бяха и за парламент,

...
Проведените тази неделя избори в Сърбия бяха и за парламент,
Коментари Харесай

Александър Вучич и партията му печелият изборите за президент и парламент в Сърбия

Проведените тази неделя избори в Сърбия бяха и за парламент, и за президент. В президентската конкуренция досегашният президент Александър Вучич печели 59,8 на 100 от гласовете при обработени 55,6 % от гласовете. Здравко Понош, претендентът на " Обединена Сърбия ", е втори с поддръжката от 17 на 100 от гласувалите, а претендентът на Демократическата партия на Сърбия Милош Йованович печели 5,8 на 100 от гласовете. Избирателната интензивност е била към 59 % съгласно ЦеСид.

В конкуренцията за Народното събрание все още води Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич с 43.6%, а опозиционната коалиция " Обединена Сърбия " е на второ място с 12,9 на 100. Сръбската социалистическа партия печели 11,6 % от гласовете, коалиция НАДА - 5,4 %, екологичната коалиция Морамо - 4,3 на 100, Двери - ПОКС печели 4 %, партия Заветници - 3,9 %. Тези партии и обединения минават изборния предел от 3 %.

Данните са на ЦеСид и Ипсос при обработени 62,5 % от гласовете. Републиканската изборна комисия (РИК) ще разгласи формалните предварителна резултати от изборите, както и изборната интензивност, на следващия ден вечер, а в това време резултатите ще могат да се наблюдават онлайн на уеб страницата на РИК.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР