Проведените на 17 ноември парламентарни избори в Беларус са опорочени

...
Проведените на 17 ноември парламентарни избори в Беларус са опорочени
Коментари Харесай

Изборите в Беларус със сериозни нарушения, отбелязват от ОССЕ

Проведените на 17 ноември парламентарни избори в Беларус са опорочени от " съществени ограничавания на главните свободи ", съобщи Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) на специфична конференция в Минск. 400 членове на организацията, са установили това на база своите наблюдения върху процеса в цялата страна.
" Преминалите избори не подхождат на значими интернационалните стандарти за демократично гласоподаване ", съобщи ръководителката на задачата от наблюдаващи на ОССЕ Маргарета Седерфелт, представена от " 24 часа ".
Actualno.com напомня, че съгласно оповестените резултати, лоялните към властническия президент на Беларус Александър Лукашенко претенденти преобладават на парламентарните избори. Опозицията не съумя да заеме нито едно депутатско място. Още за резултатите на изборите можете да прочетете ТУК.
Маргарета Седерфелт, която управлява задачата на ОССе, която следи изборния развой в Беларус съобщи, че основни дефекти при преброяването на гласовете слагат под подозрение обективността на процеса и оповестяването на резултатите. Тя акцентира потребността от цялостна промяна на изборното законодателство в страната.
По думите й незадоволителните защитни механизми в деня на изборите и по време на предварителното гласоподаване са се отразили отрицателно върху обективността на изборния развой. Според наблюдаващите по време на изборите и гласуването е имало " атмосфера на заплашване " на политическата съпротива. Избирателите са били насърчавани да гласоподават единствено за утвърдени от управляващите претенденти, съобщи представителката на ОССЕ.
Изборите се възприемат като барометър за властта на президента Александър Лукашенко, който управлява някогашната руска република четвърт век и ще се бори за преизбиране следващата година.
В Беларус Народното събрание по предписание поддържа президента. Съседна Русия е най-близкият съдружник на Беларус поради отворената граница и икономическата и военна интеграция, напомня ТАСС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР