Проведени са тайни срещи с няколко от водещите глобални играчиКитай

...
Проведени са тайни срещи с няколко от водещите глобални играчиКитай
Коментари Харесай

Китай е готов за ответен удар, предупреди ИТ компаниите

Проведени са секрети срещи с няколко от водещите световни играчи

Китай предизвести световните ИТ компании, че присъединяване им в комерсиалната война на страната на Съединени американски щати може да им коства скъпо (снимка: CCO Public Domain)

Поддръжката на политиката на Доналд Тръмп и протестът на китайски компании, в частност Huawei, ще докара неизбежно до ужасни последици – това предизвестие са чули мениджъри на водещи в света ИТ компании, привикани на секрети срещи с управляващите на Китай.

Според обява в Ню Йорк Таймс, в закритите срещи са взели участие определени компании от Съединени американски щати, Англия и Южна Корея, включително Microsoft, Dell, ARM, Samsung и SK Hynix.

Като част от комерсиалната война на Съединени американски щати против Китай, предишния месец Microsoft реши да приключи доставката на актуализации на операционната система Windows 10 за ноутбуците на Huawei. По-късно компанията отхвърли и лицензите за инсталиране на самата операционна система.
още по тематиката
Срещи при затворени порти са извършени и с английската компания ARM, както и с южнокорейските Samsung и SK Hynix. Към момента двете корейски компании не са заели страна в комерсиалната война.

Всички срещи са извършени в интервала 4-5 юни, на практика незабавно откакто държавното управление на Китай изготви лист с така наречен „ ненадеждни организации ”, за който се разчу на 31 май. В листата могат да попаднат компании, които под давление на американските управляващи влошат връзките си с Китай, както и физически лица.

Какво се е случило на тези срещи не е ясно, защото участниците са отказали да разясняват детайлности. Според информация на Ню Йорк Таймс, срещите са освен предизвестие към фирмите за вероятни последици от комерсиалната война, само че са и опит на Пекин да предотврати цялостното разрушение на веригите за доставки, които свързват китайската стопанска система с световната.

ИТ фирмите, получили недвусмислени предизвестия, са свързани с компютърния пазар в Китай. И в случай че за Dell той не главен, то продуктите на Microsoft са доста по-широки публикувани в азиатската страна. Така да вземем за пример, фирмената търсачка Bing е една от дребното сходни услуги, които не са блокирани в Китай.

Samsung и SK Hynix пък доставят в Китай огромни партиди чипове памет и други съставни елементи. Предупреждението от управляващите в страната значи, че този огромен канал за продукцията им може да бъде затворен. Huawei, в частност, е един от главните им клиенти.

Обяснимо е предизвестието към ARM – английската компания създава архитектури за мобилни процесори и продава лицензи за тях на трети страни, включително Huawei. През май ARM анулира лиценза си, вследствие на което Huawei загуби правото да създава и създава лични ARM процесори.

Тайнствените срещи могат да отразяват де факто желанието на Китай да удари световния ИТ пазар. Основателят на ARM, Херман Хаузер, допусна, че офанзивата против Huawei може да предизвика нещо сходно от китайска страна. Според него, в тази война всички ИТ компании в света ще страдат, освен американските и китайските.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР