Проведената днес под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна специализирана

...
Проведената днес под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна специализирана
Коментари Харесай

При спецакция във Варна разкриха фалшификатор на пари и наркооранжерия

 Проведената през днешния ден под управлението на Окръжната прокуратура във Варна профилирана полицейска интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна приключи с брифинг, на който окръжният прокурор Красимир Конов, районният прокурор Невена Илиева и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Даниел Пашов регистрираха като професионален триумф разкрита наркооранжерия, както и арестувано лице, което се занимава с правене и разпространяване на неистинен банкноти от 100, 50 и 20 лв., съобщи кореспондент на Varna24.bg .

От пресцентъра на Апелативна прокуратура прецизираха, че интервенцията е извършена на територията на Четвърто районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, като са били построени КПП-та в селата Пчелник, Венелин и Садово. Тя е част от поредицата профилирани интервенции срещу битовата престъпност и закононарушенията в превоза, които бяха разпоредени от основния прокурор Иван Гешев, съобщи господин Конов.

Наркооранжерията е основана на адрес във Варна. При претърсването са открити 60 растения от рода на конопа, техника за развъждането, торове, лампи и други Извършителят на закононарушението по член 354а от Наказателен кодекс 34-годишният Мартин К. е арестуван, осведоми старши комисар Пашов.

Установен е гараж, в който са изготвяни неистинен банкноти, които са били популяризирани на територията на градовете Варна, Шумен и Добрич. Като съпричастен към незаконната активност е открит и арестуван 36-годишният Любомир Я., който следва да бъде притеглен към наказателна отговорност. При претърсването са открити хартия, бои, фолио и отрязъци от правенето на подправените банкноти, както и газов револвер и патрони. Срещу бащата на Любомир, който също е престъпно прояв  ен, ще бъде повдигнато обвиняване за закана против орган на властта при осъществяване на службата му от Районната прокуратура във Варна.  

Издирени са две лица с повече от две висящи досъдебни производства. Освен тях е арестуван и престъпно проявен мъж, който се търси от немските управляващи за закононарушения срещу собствеността.

Проверени са адресите на 181 лица, сложени под карантина, издирен е един автомобил. Образувани са две досъдебни и две бързи производства.

И окръжният прокурор Красимир Конов, и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Даниел Пашов бяха безапелационни, че това е методът за противопоставяне на битовата престъпност, както и за респектиране на лицата, които въздействат на оперативната конюнктура в района. Съвместните дейности на прокуратура и Министерство на вътрешните работи ще продължат.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР