Проведената днес под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна специализирана

...
Проведената днес под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна специализирана
Коментари Харесай

Спецоперация във Варненско, разбиха наркооранжерия и задържаха фалшификатор на пари

Проведената през днешния ден под управлението на Окръжната прокуратура във Варна профилирана полицейска интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна приключи с брифинг, на който присъединяване взеха окръжният прокурор Красимир Конов, районният прокурор Невена Илиева и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Даниел Пашов.

На него те регистрираха като професионален триумф разкрита наркооранжерия, както и арестувано лице, което се занимава с правене и разпространяване на неистинен банкноти от 100, 50 и 20 лв.. Операцията е извършена на територията на Четвърто районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, като са били построени КПП-та в селата Пчелник, Венелин и Садово. Тя е част от поредицата профилирани интервенции срещу битовата престъпност и закононарушенията в превоза, които бяха разпоредени от основния прокурор Иван Гешев, съобщи господин Конов.

Наркооранжерията е основана на адрес във Варна. При претърсването са открити 60 растения от рода на конопа, техника за развъждането, торове, лампи и други Извършителят на закононарушението по член 354а от Наказателен кодекс 34-годишният Мартин К. е арестуван, осведоми старши комисар Пашов.

Хванаха трима за свиреп обир и пердах над баба в Белозем, с голям брой присъди са

Установен е гараж, в който са изготвяни неистинен банкноти, които са били популяризирани на територията на градовете Варна, Шумен и Добрич. Като съпричастен към незаконната активност е открит и арестуван 36-годишният Любомир Я., който следва да бъде притеглен към наказателна отговорност. При претърсването са открити хартия, бои, фолио и отрязъци от правенето на подправените банкноти, както и газов револвер и патрони. Срещу бащата на Любомир, който също е престъпно проявен, ще бъде повдигнато обвиняване за закана против орган на властта при осъществяване на службата му от Районната прокуратура във Варна.

Издирени са две лица с повече от две висящи досъдебни производства. Освен тях е арестуван и престъпно проявен мъж, който се търси от немските управляващи за закононарушения срещу собствеността. Проверени са адресите на 181 лица, сложени под карантина, издирен е един автомобил. Образувани са две досъдебни и две бързи производства.

И окръжният прокурор Красимир Конов, и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Даниел Пашов бяха безапелационни, че това е методът за противопоставяне на битовата престъпност, както и за респектиране на лицата, които въздействат на оперативната конюнктура в района. Съвместните дейности на прокуратура и Министерство на вътрешните работи ще продължат, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР