Проведена е успешна съвместна операция на телекома и министерствотоГлавният изпълнителен

...
Проведена е успешна съвместна операция на телекома и министерствотоГлавният изпълнителен
Коментари Харесай

МВР награди Виваком за принос срещу телефонните измами

Проведена е сполучлива взаимна интервенция на телекома и министерството

Главният изпълнителен шеф на Виваком Атанас Добрев (вляво) получи почетен орден от министъра на вътрешните работи Младен Маринов (снимка: Виваком)

Телеком операторът Виваком е оказал подпомагане и съответна помощ на Министерство на вътрешните работи при противопоставяне на телефонните измами. Във връзка с това министерството награди основния изпълнителен шеф на компанията Атанас Добрев с „ Почетен орден ”.

В резултат на взаимните старания на Виваком и Министерство на вътрешните работи Главна дирекция „ Национална полиция ” е регистриран забележителен спад на измамите по телефона, се показва в заповедта на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Само за два месеца – март и април, опитите за осъществяване на такива закононарушения в мрежата на телекома са намалели над петдесет пъти.
още по тематиката
Виваком подхванал дейни дейности за ексклузивен мониторинг и ангажира спомагателен човешки и финансов запас за оптимално ограничение на опциите за осъществяване на телефонни измами по отношение на свои клиенти и клиенти, жертва на които са най-вече възрастни хора, разясниха от телекома.

По данни на компанията, през февруари 2019 година броят на опитите за измами по телефона в мрежата на телекома е бил 81 000.  В резултат на взаимната интервенция с Министерство на вътрешните работи през март 2019 година опитите на измамниците да извършат закононарушение към този момент са пет пъти по-малко – 18 792.

През април злонамерените опити за свързване с клиенти на Виваком са сведени до 1 515, което е 50 пъти по-малко. Виваком и Министерство на вътрешните работи ще продължат дълготрайно тясното си съдействие за противопоставяне на измамите по телефона, подчертаха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР