Проведе се пробно пускане на кораб, свързващ пристанищата на Солун

...
Проведе се пробно пускане на кораб, свързващ пристанищата на Солун
Коментари Харесай

За пръв път: Модерен ферибот свърза Солун и Измир

Проведе се пробно стартиране на транспортен съд, свързващ пристанищата на Солун и Измир, заяви организация АНА.

След обичайното освещаване на кораба в Пирея, той отплавал за Солун. А от там е направил първото си пробно корабоплаване до Измир.



Корабът " Смирна Ди Леванте " е благосъстоятелност на гръцката фериботна компания Леванте. Управляващият шеф Ефстратиос Апергис сподели, че комерсиалните курсове стартират публично в сряда. 

 

Това е първа директна фериботна връзка от Солун до Измир. Всеки понеделник, сряда и петък в 19:00 часа кораба потегля от Солун, а всеки вторник, четвъртък и неделя от Измир. Пътуването ще трае 14-часа.

 АНА

Новия ферибот е удобен, безвреден, изцяло осъвременен и освежен. Той подсигурява на всеки пасажер безвредно и прелестно пътешестване, оповестяват от компанията.

 

Корабът под гръцки байрак е с дължина 158,42 метра и има потенциал за транспорт на 948 пасажери и 55 камиона или 315 персонални коли. Той разполага с каюти с четири и две кревати, както и зони с удобни кресла за отмора.

 

Пристанищните управляващи в Солун са основали подобаващите гранични уреди за нужния надзор. Пътниците и стоките ще би трябвало да минават през митнически надзор, защото Турция не е част от Европейски Съюз.

 

Тази връзка е много значима, защото освен свързва Гърция с Турция, само че и сплотява Европа с Азия. Тя ще обслужва пасажери и товари за Европа и Балканите и назад.

 

Тази линия ще усили туристическия и комерсиалния трафик сред двете страни, като свърже две основни дестинации, които сега са недостъпни по море. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР