Провъзгласен за гръцкия Брус Спрингстийн, суперзвездата Йоргос Даларас се нарежда

...
Провъзгласен за гръцкия Брус Спрингстийн, суперзвездата Йоргос Даларас се нарежда
Коментари Харесай

Най-известният гръцки изпълнител в света Йоргос Даларас идва в Пловдив

Провъзгласен за „ гръцкия Брус Спрингстийн ”, суперзвездата Йоргос Даларас се подрежда измежду най-големите явления на поп музиката на Средиземноморието от последните десетилетия. Концертът му е на 2. септември 2023 година в Античния спектакъл в Пловдив – превъзходен театър, включващ подбрани класики от големия му и впечатляващ репертоар.
Прочетете още
Даларас е невероятен актьор, странник, разтревожен музикант, който твърдо има вяра в индивидуалия темперамент на гръцката музика, в нейната мощ и страст, и в това време в нейното международно звучене. Неуморните му пътешествия придвижват музиката на Гърция по всички краища на света и го трансформират в най-успешния в международен мащаб гръцки реализатор. Считан е за индивида, който възражда стила ребетико и го прави известен освен в Гърция, само че и в целия свят. Даларас е провъзгласен също и за татко на гръцкия блус, надълбоко повлиян от гръцкия фолклор, като прибавя към песните си и забавни детайли от латино музиката и даже фламенко въздействия.

Работи с най-големите гръцки композитори като Микис Теодоракис, Янис Маркопулос и Манос Хадзидакис. С Теодоракис издават дружно албум по стихове на Янис Рицос за първи път през 1974 година след рухването на Гръцката военна хунта.

Издал е над 40 албума в дългата си и блестяща кариера, първият още на 18-годишна възраст, който незабавно се трансформира в шлагер.  С  повече от 20 милиона продадени копия на албуми, изцяло разпродадени зали из целия свят и колаборации със международни музиканти като Стинг, Брус Спрингстийн, Питър Гейбриъл, Пако де Лусия и Ал ди Меола, Йоргос Даларас си печели купата на най-популярния и сполучлив гръцки реализатор в международен мащаб.

Пял е в най-престижните  музикални зали по света като парижката „ Олимпия “, лондонския Royal Festival Hall, на стадион „ Уембли ”.  Два пъти цялостни Олимпийския стадион в Атина с над 160 000 фенове – събитие, запомнено като само по рода си в Гърция. Кофи Анан го приветства като един от седемте посланици на благосклонност на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците. 

Програмата му в Пловдив ще вкючва подбрани класики от големия му богат репертоар – извънреден концерт, който демонстрира най-важните стадии от живота на този популярен гръцки артист. Оркестър от духови принадлежности, китари, наложително гръцки бузуки и вокали съпровождат Йоргос Даларас в този превъзходен театър.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР