Проваленият областен управител на Варна и топ длъжник с борчове

...
Проваленият областен управител на Варна и топ длъжник с борчове
Коментари Харесай

Издънка в Narod.bg: Какви ги свърши топ длъжникът Благомир Коцев като губернатор на Варна

Проваленият регионален шеф на Варна и топ дебитор с борчове за десетки милиони Благомир Коцев се напъва за кмет на морската столица в опит около властта да погаси отговорностите си към банки у нас и по света.

Източник на Narod.bg от Варна изясни какви ги и е приключил схемаджията, до момента в който беше регионален шеф, с цел да ни е ясно какво ни чака, в случай че стане кмет…

Ето някои от „ подвизите “ на Благомир Коцев като губернатор:

1. Промени щата в Областната администрация, с цел да може да назначи без обучение и без състезания част от своите хора от частната си компания. Избраните от него са с „ безспорна експертиза “, откакто се постанова да се вади от длъжностната характерност условието за обучение.

2. Сключи контракт с адвокатската адвокатска фирма, която обслужва бизнеса му, макар деветимата адвокати на щат в Областната администрация. Тя пък нанесе вреди на страната, като приключи каузи, водени от Областна администрация, по които са платени такси и по които държавният интерес няма да бъде задоволен.

3. Сключи контракт сред Областна администрация и частния му комплекс „ Хоризонт “ за рекламна поддръжка на фейсбук страницата. Обяснението – частният комплекс „ Хоризонт “ рекламирал активността му като регионален шеф. Тази странна преплетка коства на данъкоплатците 1572 лева месечно.

Реклама

4. Използва служебните карти на Областна администрация – Варна, за зареждане на гориво на возила, които транспортират украинци и за странствуване до столицата за учредителния конгрес на „ Продължаваме промяната “. Типичен образец за партийно прилагане на публичния запас, освен това без нормативна база, която да го разрешава. Колко тъкмо парички са изхарчени за рейсове с украинци и какъв брой са отишли за пълненето на частни резервоари, никой не даде доклад. Въпреки експлицитните депутатски и журналистически питания.

5. Преди и след заемането на длъжността регионален шеф Благомир Коцев е съумял за натрупа персонални и фирмени задължения в размер на десетки милиони левове. Личният заплаща незабавно след отстраняването му от Областната администрация. Фирменият не обслужва, като дори съумява да „ скатае “ ипотекираните за дълга кораби и да остави все още кредитора „ на изсъхнало “.

Сещате ли се за различен подобен шмекер?

И тъй като политиците ни би трябвало да могат да носят най-малко морална отговорност, тук ще питаме:

Ако предприемач има десетки милиони заеми, само че съзнателно не ги обслужва, по какъв начин би се отнесъл към разходването на парите на варненци? С какъв брой този предприемач би задължил общинския бюджет, откакто самичък по себе си е съумял да натрупа десетки милиони заем? Ако си показал каква е успеваемостта ти във връзка с личните финанси и си посочил по какъв начин харчиш публичния запас, кой ще допусна, че ти ще станеш по-отговорен в случай че си кмет? Няма да разясняваме още веднъж „ специалистите “, с които Коцев показва, че разполага (с назначенията в Областна администрация – бел. ред.), само че ще е забавно да научим по какъв начин човек, привикнал с мащабите да дължи десетки милиони левове няма да трансформира в куха касичка общината. Пак по този начин безотчетно, както и по времето на управляването на Областна администрация? Ако Коцев, като „ бай Никой “ сега, лимитира мненията под изявленията си във фейсбук, в случай че постанова еднопосочно другарство с варненци, мисли ли, че ще има поддръжката на хората, отвън подчинените с „ експертиза “, само че без обучение в „ Хоризонт “? Не е ли измама да ругатни другите, че не били „ транспарантни “, до момента в който той самият е зад тежка завеса? Впрочем, по какъв начин ще потвърди на варненци, че желае да стане кмет, не с цел да усвоява за персонално прилагане общинския бюджет, безотчетно и нецелесъобразно, на фона на забележимата му обществена активност? Да не би бизнесът да е толкоз закъсал, че да търси друго място за източване на средства?

И последна вметка: Адвокатите, на които Коцев разчита, може би не са толкоз положителни, колкото му се желае. Ако беше противоположното, нямаше да има бизнес, заседнал в задължения и каузи!

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР