Провалени политици, лица от комунизма, национални предатели и млад Стою

...
Провалени политици, лица от комунизма, национални предатели и млад Стою
Коментари Харесай

Проектокабинет или комедия ни подготвят от ПП-ДБ

Провалени политици, лица от комунизма, национални предатели и млад Стою – горделив наследник на татко си

Във вторник ще се посмеем. Защото евентуално тогава имената в проектокабинета на ПП-ДБ ще бъдат оповестени, по този начин най-малко заяви пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на обединението Кирил Петков.

" До идващия вторник, всевъзможни имена, които ще чуете, са единствено клюки. Ние сега сме в развой на взимане на политическо решение във всички органи на партиите в обединението.. Няма да се съобразяваме с непознати графици ".

Планът на ПП-ДБ, по думите на Андрей Гюров, обаче бил първо да приготвят управническа стратегия, след това да проведат съвещания с другите парламентарни обединения за поддръжка на втория мандат, и най-сетне да разгласят състава на държавното управление. " Процесът на образуване на кабинет при нас не е развой на написване на едни имена на един лист ”, заобяснява се той.

Хубаво, хубаво, да кажем, че е прав. Какво толкоз огромно значение биха имали имената, нали приоритет са задачите, ще каже някой различен и по принцип също ще е прав. Но единствено по принцип, тъй като спряганите имена в проектокабинета на ПП/ДБ, само могат да породят смях. Не, дори това не е точната дума. По-точната е шок.

Според наши медии мон женерал Атанас Атанасов е спряганото име за министър на вътрешните работи, Весела Чернева - на външните, за министър-председател обединението гласи акад. Николай Денков, Кирил Петков е разновидността за вицепремиер, Асен Василев за вицепремиер по Плана за възобновяване и резистентност, както и финансов министър, а най-вероятно ръководител на правната комисия в Народното събрание ще стане депутатът от Политическа партия Стою Стоев.

Това са единствено дребна част от хората, в чиито ръце коалиция Държавна сигурност („ Добрите сили ”) обмисля да повери ръководството на страната и коването на законите, само че даже и единствено тези 5-6 имена провокират съществено неразбиране измежду всеки. Според някои източници, даже " Да, България " упорстват партийни водачи да не стават министри, а да се заложи на хора с по-експертен образ, заради което даже кандидатурата на водача на ДСБ Атанас Атанасов, който самичък е поискал да отиде в Министерство на вътрешните работи, и това провокира съществено неодобрение измежду хората на Христо Иванов.

Провалени политици, лица от комунизма, национални предатели

Как изобщо някой рационален човек си показва Кирил Петков още веднъж да се върне във властта под някаква форма. И то като министър, дори като вицепремиер. Това е индивидът, стъпи на политическата сцена с една огромна неистина, погазвайки не просто един закон, а главния ни закон, Конституцията на България.

Има ли някакъв смисъл да изброяваме една по една лъжите, които Петков изрече откогато е на политическата сцена, кавги, които сътвори, смесването на персоналния му живот с политиката, грешките, които направи, заблудите, които внесе. Не, няма, тъй като е ясно едно – Петков е компрометирана фигура и е безусловно невероятно да се завърне на толкоз висока позиция в ръководството, без това да докара до несъгласия както измежду коалиция ПП/ДБ, по този начин и измежду евентуалното съдружно държавно управление сред ГЕРБ и Държавна сигурност. Точно заради тази причина Бойко Борисов, който също в очите на доста хора е злепоставен, реши да се отдръпне и прикани за експертен кабинет.

По същия метод стои и обстановката с Асен Василев. Как мислите, финансовото състояние на България е цветущо ли, с цел да поверим финансите на страната още веднъж в ръцете на човек, чиито решения също са част от повода да сме в този колапс.

Академик Денков пък бе и претендентът на Политическа партия за министър-председател с мандата й в предишния парламент, няколко пъти към този момент бе и министър на образованието, в това число и в постоянното държавно управление на Кирил Петков. Тук още веднъж, даже без да разясняваме доколкото сполучлива е работата като министър и на какво състояние е образованието у нас (макар всички да знаем, че то е плачевно), стигаме до името на човек, който към този момент е бил измежду ръководещите. Името, предизвикващо най-силен смях измежду всички, несъмнено е това на ген. Атанасов.

Според редица източници, той се е самопредложил за министър на вътрешните работи, което е негова отколешна фантазия. Това е и една от най-одиозните фигури, които от години драпа към властта – както в партията си, по този начин и отпред на страната. А какво се случва в ДСБ точно поради неговото водачество, едва ли е нужно да припомняме в елементи – напуснали емблематични членове, обезличаване на партията, очистване на младежката конструкция.

Според добре осведомени източници мон женерал към този момент се е вживял в ролята на вътрешен министър и занапред подготвил описи за уволняване на редица фрагменти в Министерство на вътрешните работи, ДАНС, разузнаването и спецслужбите.

Но отвън смешките, които провокира даже единствено споменаването на името на Атанасов, хора от службите са безапелационни, че сходно предопределение на министър, би провокирало безпорядък и гърмеж в бранш „ Сигурност “.

Ех, не му върви на Министерство на вътрешните работи - след някогашния комунистически следовател Бойко Рашков, да има и най-малка възможност министерството да оглави някогашен прокурор на Българска комунистическа партия, звучи не просто като анекдот, а като сериозна заплаха за цялата страна.

Съвсем неслучайно самият Христо Иванов е срещу това Атанасов – един от най- кресливите борци с комунистите към днешна дата, да застане отпред на Министерство на вътрешните работи.

А даже и единствено споменаването на името на Весела Червева в подтекста на външен министър, може да провокира скандал. Това е дамата, при която като консултант на Кирил Петков, България отстъпи под външен напън от позицията си във връзка с Македония, правата на българите там бяха предадени, а Скопие одобри разнообразни антибългарски закони.

Млад Стою – горделив наследник на татко си

Стигаме и до едно от най-новите лица на политическата ни сцена - Стою Стоев от Политическа партия. Макар неговото име да не е спрягано за министър, а за ръководител на правната комисия в Народното събрание, той и експертизата му към този момент породиха редица насмешки – както измежду съперниците му, по този начин и измежду съдружниците на партията му от Демократична България.

Стою Стоев е роден през 1992-ра, приключил е право в Нов български университет през 2017 година, работи като юрист от 2019 година и до неотдавна беше безспорен анонимник, въпреки и два пъти за малко да беше народен представител, и на косъм да влезе в 49-ото Народно заседание. Номинацията му следва да бъде разисквана на съвещание на парламентарната група на обединяването преди да бъде публично оповестена, само че още занапред провокира иронични мнения.

Всъщност младият Стою (разбира се, младостта не е недостатък, само че в комбиниране с неопитността и желанието да те сложат отпред на толкоз сериозна комисия, провокира само възмущение) е по-известен като наследник на татко си. А татко му е Теодор Стоев – правист и някогашен ръководител на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и като съучастник във компания " Комидор " АД дружно с Кристиян Христов и Пламен Марков, които пък от своя страна са притежатели на компанията " Алепу Вилидж ", която стана известна с плана на Шофьорския плаж в Созопол. За една подпорна стена иде тирада, в случай че сте не запомнили...

Но другояче млад Стою ще бори мафията, заставайки отпред на комисията, която би трябвало да обезпечи законодателната програмата, в която е планувано приемане на промяната на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), както и въвеждане на механизъм за следствие на основния прокурор.

Да ви призная почтено, от една страна мощно се блазня даже единствено да си представяме евентуалните престрелки, които татин Стою би имал с основния прокурор Иван Гешев. Съдейки по тези на надалеч по обиграната Надежда Йорданова и всички детайли от правна комисия, които просто се разрушиха в бетонната стена Гешев, това е възможност, която провокира плевел смях у мен.

Ние обаче хубаво се смеем, само че до момента в който родните претенденти за ръководещи не престават си мерят атрибутите, парламентаризмът умира, а страната ни потъва все по-надълбоко в блатото. И няма никакви изгледи да се оттласне от него, до момента в който единствените разновидности да ни извадят от тинята са добре познатите провалени муцуни или новоизгрелите им недоносчета.

А ГЕРБ би трябвало да са изцяло наясно, че поддържат ли сходно фрийк шоу, биха се самонокаутирали.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР