Провалът на преговорите за сключване на споразумение по условията за

...
Провалът на преговорите за сключване на споразумение по условията за
Коментари Харесай

Провалът на преговорите за сделка по Брекзит ще доведе до предсрочни избори, според Джереми Хънт

Провалът на договарянията за подписване на съглашение по изискванията за излизане на Англия от Европейски Съюз ще докара до предварителни парламентарни избори в страната. Това съобщи в послание към съпартийците си, оповестено във в. "Дейли телеграф ", английският външен министър Джереми Хънт, съобщи ТАСС.

Хънт взе участие в конкуренцията за ръководител на Консервативната партия и министър председател на страната.
Моля ви да гласувате с главата си, а освен със сърцето. При погрешен метод към договарянията ще получим избори, а не Брекзит, отбелязва той, като предизвестява за вероятността на власт да пристигна Лейбъристката партия отпред с "най-опасния, ултраляв водач " Джереми Корбин.

По думите на Хънт най-бързият метод за реализиране на Брекзит е на Народното събрание да се предложи такова съглашение, каквото той ще одобри.
Активистката Джина Милър предизвести през днешния ден, че всеки опит да се заобиколи английският парламент, с цел да се прокара Брекзит без съглашение ще бъде противозаконен. Тя разгласи желанията си да се обърне към съда при такава обстановка, в случай че е належащо, съобщи Ройтерс.

Борис Джонсън, който е любимец за идващ министър председател на Англия, отхвърля за изключи опцията да приключи парламентарната сесия, с цел да извърши обещанието си, че Англия ще напусна Европейски Съюз на 31 октомври с или без съглашение.
Парламентът към този момент неколкократно гласоподава против Брекзит без съглашение, което значи, че в случай че Джонсън не обезпечи ново съглашение с Европейски Съюз, което депутатите да одобрят, той ще би трябвало да прибегне до преустановяване на работата на Народното събрание.
Тази вероятност разгневи неговите съпартийци депутати, както и деятели, които декларират, че Народното събрание не би трябвало да бъде заобикалян.

Милър, която е известна с това, че сполучливо оспори във Върховния съд правото на държавното управление да изведе страната от Европейски Съюз без гласоподаване в Народното събрание, съобщи, че е събрала същия екип от прависти за нов правосъден иск.
Готови сме да влезем в съда, с цел да проверим законността на всеки опит да се спре работата на Народното събрание, съобщи тя в изказване.

Бившият министър председател Джон Мейджър също сподели предходната седмица, че ще бъде подготвен да се обърне към съда, в случай че е належащо да се избегне конституционна рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР