Провалът на преговорите за ново германско правителство означава, че изпълнението

...
Провалът на преговорите за ново германско правителство означава, че изпълнението
Коментари Харесай

Провалът на преговорите в Германия отлага плановете за еврозоната

Провалът на договарянията за ново немско държавно управление значи, че осъществяването на амбициозния проект за по-дълбока интеграция в еврозоната може да бъде отсрочено, предвиждат източници, представени от Euractiv в взаимна обява с Ройтерс.

Преговорите за ръководеща коалиция се провалиха в неделя през нощта, когато либералите от Свободна демократическа партия (FDP) се отдръпнаха след седмици " проучвателни " диалози, вкарвайки най-важната стопанска система в еврозоната в положение на политическа неустановеност и възходящо очакване за нови избори.

Очаква се водачите на еврозоната да дефинират посоката на по-дълбока икономическа интеграция на среща в средата на декември, в която приносът на Германия ще е сериозно значим.

Докато Германия няма ясна позиция, ще бъде мъчно да се споразумеем за каквото и да било. Затова отлагането е най-вероятният избор, декларира един от основните хора, въвлечени в диалозите, чието име не се цитира в обявата.

Срещата на върха ще сложи началото на шестмесечна работа, вследствие на която през юни 2018 година би трябвало да е ясно дали еврозоната да има личен бюджет, финансов министър и заседание на еврозоната в Европейския парламент.

Нещата ще бъдат отсрочени, до момента в който в Германия не стартира да действа обикновено държавно управление. На този стадий не виждам какви стъпки биха могли да подхващат водачите през декември или юни, с цел да задълбочат интеграцията в еврозоната, когато в Германия има държавно управление без мандат, споделя втори източник през Euractiv.

За други отлагането на договарянията за еврозоната не е огромен проблем, те по-скоро се тормозят за бъдещата конструкция на Икономическия и паричен съюз, който в този момент обгръща 19 страни.

Ако договарянията бъдат отсрочени, това ще отсрочи и вземането на решения по постоянно чувствителни политически въпроси за 2019 година, а точно това е годината на избори за новия Екологичен потенциал, за образуването на нова Европейска комисия и избор на нови ръководители на Европейската централна банка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР