Провал на срещата между президентите на Косово и Сърбия във

...
Провал на срещата между президентите на Косово и Сърбия във
Коментари Харесай

Хашим Тачи отказа срещата с Белград заради обвинението му от Хага

Провал на срещата сред президентите на Косово и Сърбия във Вашингтон, планувана за 27 юни. Държавният глава на Косово Хашим Тачи се отхвърли от разговора, откакто Трибуналът в Хага му повдигна обвинявания във военни закононарушения и закононарушения против човечеството.

Хашим Тачи с название „ Змията “ е боен пълководец на Армията за избавление на Косово, съобщи БТВ.

Премиерът на Косово няма да върви във Вашингтон след обвиняванията против Тачи

Специализираната прокуратура на Трибунала в Хага го упреква за убийството на близо 100 души – сърби, роми и даже косовари политически съперници.

От 2016 година е президент на младата страна. Днес и министър председателят на страната Абдулах Хоти, който е на посещаване в Брюксел и се срещна с европейските водачи, отхвърли да пътува за Вашингтон.

„ Европейският съюз постоянно е имал уговорката да посредничи и да улесни разговора сред Белград и Прищина. Но ние не желаеме да им диктуваме кои да бъдат наши събеседници. Нека управляващите в Косово сами да решат кой да съставлява по най-хубавия метод ползите им в този разговор “, съобщи представителят на Европейска комисия Петер Стано.

Бившият специфичен делегат на Европейския съюз Волфганг Петрич разяснява, че решение на косовския проблем без европейския съюз няма по какъв начин да има.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР