Провал на преговорите с ръководството на МВР. В резултат -

...
Провал на преговорите с ръководството на МВР. В резултат -
Коментари Харесай

Преговорите се провалиха. Полицаите в цялата страна излизат на протест в неделя от 13 часа

Провал на договарянията с управлението на Министерство на вътрешните работи. В резултат - служители на реда от цялата страна излизат на митинг в неделя (5 юли) от 13:00 ч. пред постройката на Министерството на вътрешните работи.

" Господин Маринов (вътрешният министър Младен Маринов - бел. ред.) не можа да оцени жеста, че му предлагаме опция, в която да не се излиза на митинг. Очаквахме задължения със период, а управлението на Министерство на вътрешните работи изрази единствено кардинално мнение, че би разговаряло с нас по противоречивите тематики ". Това съобщи пред Actualno.com заместник-председателят на Синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Кузманов, представен от actualno.com.

Той изясни, че не престават да съществуват проблеми сред синдиката и Правно-нормативната дирекция във Вътрешното ведомство. " Няма никакво придвижване във връзка с превъзмогване на правния вакуум, обвързван със заплащането на изключителния труд в системата ", разяснява Кузманов. По думите му ексклузивен труд в делничните дни не се компенсира по никакъв метод, а по този начин годишно могат да се получат сред 100 и 150 часа.

По тематиката със заплащането на нощния труд, Кузманов уточни, че е реализирано настояването от най-малко един лев от 1 януари 2021 година " Ще чакаме придвижване предвид на това да не сме обаче отново на минимума. По-скоро на нас претенциите ни отиват към така наречен " време разполагаем ", което се заплаща 10 стотинки на час. Тук сме създали предложение то да стане най-малко 35 стотинки, сподели Илия Кузманов.

" Нашите претенции са свързани и с смяна в управлението на Дирекция " Правно-нормативна активност " в Министерство на вътрешните работи или предприемане на стъпки, които да потвърдят смяна в тяхното отношение към нас. Алтернативни са нещата. Една промяна на Грудева (Росица Грудева - бел. ред.), която е шеф, би трябвало да има възстановителен резултат ", смята още синдикалистът. Но по принцип промяна на човек не взема решение проблем, когато мисленето е същото. Ние избираме да бъде демонстрирано желание за различен метод на връзка, тъй като най-големият проблем с тази дирекция е, че каквото и да предложим, първата дума е " няма да стане ", уточни Кузманов. Той съзря възможи политически подкрепи във въпросния отдел.

Кузманов означи, че митингът в неделя ще се състои при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Отново се върнахме пред Министерство на вътрешните работи, дълго време бяхме изместили центъра на недоволството си пред Народното събрание и Министерския съвет, само че в този момент отново се връщаме в нашата къщурка, означи Кузманов.

По тематиката с спомагателните средства за служителите на реда на първа линия, свързани с пандемията от COVID-19, Кузманов посочи, че тези пари не са стигнали до всички чиновници в системата. По думите на Кузманов не всички негови сътрудници, които са били на първа линия, са получили средства и е имало субективни преценки в заложените критерии. " Получи се по този начин, че хора, които относително малко или изобщо не са били ангажирани, получиха средства. Съответно хора, които пък са били в центъра на епидемията - не получиха ", разяснява Кузманов. Той даде образец със чиновниците в дирекция " Жандармерия ", които са били вътре в гетата - те не са получили средства, тъй като условието е било да имат сред две и три участия в контролно-пропусквателен пункт. " Да, те не са били на контролно-пропусквателен пункт, те са били още по-навътре от КПП-то ", уточни Илия Кузманов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР