Провал на опитите за споразумение за Brexit на срещата на

...
Провал на опитите за споразумение за Brexit на срещата на
Коментари Харесай

ЕС готов да удължи преходния период за Brexit

Провал на опитите за съглашение за Brexit на срещата на върха в Брюксел. Но въпреки всичко предложение за компромис - Евросъюзът е подготвен да удължи преходния интервал след Brexit, в случай че Лондон желае.

``
реклама

Границата сред Англия и Ирландия е на път да провали съвсем 2-годишните договаряния по напускането на Англия. Неразрешеният въпрос блокира съглашението, което в по-голямата си част е към този момент контрактувано. И въпреки всичко до датата за овакантяване, която е в края на март, остават 5 месеца.

Българският министър председател Бойко Борисов вижда терен за маневри и счита, че договарящите страни ползват тактически ходове. Според него, скептицизмът и неотстъпчивостта могат да се окажат тактика за по-добри условия по развода с Англия.

„ Не съм бил оптимист, че нощес нещо ще се случи. Като при нас към председателството - всичко в последния миг и тактически. До декември, след това основната дата ще бъде 28 февруари ”, съобщи Борисов.

Според премиера излизането на Англия от Европейския съюз без контракт ще е доста неприятно и за двете страни. Затова Европа е подготвена да удължи преходния интервал. Така ще бъде обещано време на Лондон да се приготви по-добре. И в случай че водачите не се споразумяха по Brexit, те с цялостно единогласие утвърдиха нов режим за наказания, който да санкционира отговорни за химически и хакерски атаки.

„ След хакерската атака над Организацията за възбрана на химическо оръжие призоваваме за ограничения против противозаконните кибер дейности и за режим на наказания ”, съобщи Доналд Туск.

Европейските водачи остават разграничени за разпределението на имигранти на квотен принцип. Те обаче частично съумяха да убедят страните, противопоставящи се на квотите, да вземат участие в решаването на казуса с други средства, в това число репатриране в трети страни. Премиерът Борисов посочи, че България е върнала 300 афганистанци.

След малко Европейския съвет ще отвори порти за 50 азиатски страни както и Русия, Нова Зеландия и Австралия. Този формат срещи се организира на две години, а едни от най любопитните събеседници за европейските водачи са министър председател Димитрий Медведев и Китайският водач Си Дзинпин.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР