Провадия. Късноантичната и средновековна крепост Овеч се радва на изключителна

...
Провадия. Късноантичната и средновековна крепост Овеч се радва на изключителна
Коментари Харесай

Николай Христов, Исторически музей – Провадия: Късноантичната и средновековна крепост Овеч се радва на изключителна посещаемост

Провадия. Късноантичната и средновековна цитадела Овеч се радва на изключителна посещаемост. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна шефът на Историческият музей в град Провадия – Николай Христов. По думите му късноантичната и средновековна цитадела Овеч е доста атрактивна туристическа дестинация, както за българските, по този начин и за задграничните туристи. Той изясни, че крепостта съставлява самобитен транспортен съд и е сложена на скален венец с височина 18-20 метра. До крепостта се стига по доста атрактивна виеща се стълба, която също впечатлява посетителите. „ Съоръжението има дължина 159 метра и е възобновено през 2005 година “, означи Николай Христов.
„ Музеят има традиция, стопанисва и се грижи повече от 10 години за античната и средновековна цитадела Овеч. Имаме доста туристи и тъкмо заради тази причина се наложи през цялото време да почистим обекта, да го социализираме, да подобрим инфраструктурата и да отремонтираме мостовото оборудване, което е едно от най-големите атракции на крепостта “, означи Николай Христов. По неговите думи всичко това е било оценено от посетителите и единствено за месец април тази година, когато стартира туристическият сезон за музея, има близо към 3000 визити. „ За предходната година по наши калкулации, въз основата на продадените билети, визитите са към 30 000 “, акцентира Николай Христов.
Милена СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР