Проучвателният мандат за съставяне на правителство може да бъде получен

...
Проучвателният мандат за съставяне на правителство може да бъде получен
Коментари Харесай

Коалиционното споразумение е на финала, всяка партия ще излъчи свой вицепремиер

Проучвателният мандат за сформиране на държавно управление може да бъде получен още на следващия ден. От " Продължаваме промяната " считат, че съдружното съглашение е на финала, като всяка партия ще излъчи собствен вицепремиер.

Преди това обаче окончателният вид на документа би трябвало да бъде утвърден от груповите органи на бъдещите съдружни сътрудници.

До 1 часа след среднощ са конкретизирани последните елементи към финалния вид на съглашението, което тази заран е изпратено на съдружните сътрудници съобщи Кирил Петков.

" И в случай че всичко мине по проект, както се надяваме, би трябвало в четвъртък да имаме финализиран документ с министерства, хора. И да сме подготвени да вземем мандата, най-вероятно на следващия ден или вдругиден ", сподели Кирил Петков.



В ранния следобяд съпредседателят на Политическа партия Асен Василев разгласи, че съглашението е на финала.

" Току що обсъдихме няколко последни корекции. Говорим безусловно за едно, две фрази, тъй че се надяваме текстът, окончателният, през днешния ден да е завършен. Всяка партия ще има вицепремиер. Плюс има вицепреимер, който действително ще се занимава с дейно ръководство, тъй че мисля, че ще са 5 ", сподели Василев.



Бившият заместник-министър на стопанската система Калина Костадинова и сегашен народен представител призна, че е получила покана да бъде вицепремиер: " Да, аз съм претендентът на " Продължаваме промяната " за този пост ".

Асен Василев заяви, че на този стадий не е конкретизирано дали окончателното съглашение ще бъде подписано поотделно или общо от всички съдружни сътрудници.

Утре Българска социалистическа партия привиква своя групов орган за дефинитивно потвърждаване на документа. Лидерът на левицата отхвърли да назове номинациите на социалистите за министри.

" Винаги сме ви казвали едно и също. Първо съглашението и политиките черно на бяло изчистено дефинитивно, по-късно постове и имена ", сподели Корнелия Нинова.

От Има Такъв Народ бяха сбити. Любомир Каримански сподели:

" Не е моментът и не е редно ние да споделяме неща, които би трябвало да бъдат огласени от мандатоносителя. Смятам, че това е в извънредно негово право.

- А господин Трифонов ли ще подпише съдружното съглашение?

- Г-н Трифонов представявлява партията, да ".

От " Демократична България " ще разискват съглашението довечера, съобщи съпредседателят на обединението Христо Иванов. Той предизвести да не се чака съвършения документ, защото той е резултат от доста взаимни отстъпки сред разнообразни политически субекти.

" Колкото и да е комплицирано, колкото и да е мъчно и да има опасности, в последна сметка реализираме от наша позиция най-важната цел - да има ръководство в България, което да бъде структурно, във вероятната степен без значение от корупционните кръгове в ГЕРБ И Движение за права и свободи ", сподели Христо Иванов.

Според ГЕРБ бъдещите ръководещи не оферират способи и механизми за решение проблемите на хората, а единствено лозунги.

" Аз като дълбокоскептичен човек не видях от тези договаряния нещо друго, с изключение на групова терапия за утешение на страст и съвест, в сравнение с нещо друго ", сподели Даниел Митов.

От Движение за права и свободи завиха че не слагат червени линии, когато става въпрос за България.

" Ние не сме хора, които да слагаме червени линии. Ние сме хора диалогични, хора, които от дълги години разбираме от ръководство на страната и считам, че това, което ще се случи тази смяна, която се чака, няма по какъв начин да се случи без Движение за права и свободи ", сподели Рамадан Аталай.

От " Възраждане " упрекнаха бъдещите ръководещи, че същинските диалози за коалиране са останали скрити от медиите.

" Както е известна латинската поговорка - " казаното отминава, написаното остава " - да забележим какво са записали и зад какво ще се подпишат ", сподели Костадин Костадинов.

След приемане на мандата от " Продължаваме промяната " ще имат 7 дни парламентарен период, в който да разгласят състав и конструкция на кабинета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР