Проучванията, които посочват положителните качества на хапчето, вероятно са също

...
Проучванията, които посочват положителните качества на хапчето, вероятно са също
Коментари Харесай

Могат ли противозачатъчните да причинят депресия?

Проучванията, които показват позитивните качества на хапчето, евентуално са също толкоз, колкото тези, посочващи негативните му страни.

Говорили сме си в детайли за противозачатъчните, както и за нежеланите странични резултати, които те могат да причинят. Едно ново проучване, оповестено в Kaiser Health News, прибавя към тях и развиването на меланхолия.

Предмет на учените били два от най-разпространените видове хапчета – тези, употребяващи прогестерон и тези, комбиниращи прогестерон и естроген. И двата типа орални контрацептиви защищават от бременност като пречат на уволацията. Резултатите от проучването разкриват, че и двата типа хапчета усилват риска от меланхолия. Учените акцентират, че дамите, употребяващи контрацептиви от комбинирания вид, протягат ръка към антидепресанти цели 23% повече от дами, които не пият хормонални хапчета, с цел да се предпазят от нежелана бременност. Повечето противозачатъчни, които гинеколозите предписват на своите пациентки, са точно комбинирани.

 lily-depression

Интересен факт е, че продължителната приложимост на хапчетата (4-7 години) в действителност може да понижи риска от поява на меланхолия до степен, в която процентите за дамите, които ги пият, в действителност са по-ниски, в сравнение с за тези, които не одобряват противозачатъчните. Друг резултат пък демонстрира, че при дамите, които почнали хормоналните таблетки на по-късен интервал в живота си, също се следи по-нисък риск, за разлика от по-младите девойки.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР