Проучвания върху факторите, които влияят на зачатието от страна на

...
Проучвания върху факторите, които влияят на зачатието от страна на
Коментари Харесай

Как таткото дописва гените

Проучвания върху факторите, които въздействат на зачатието от страна на таткото, сочат, че част от навиците му на живот носят риск за бъдещото бебе. И някои от изводите, до които стигат учените, са изненадващи. Те потвърждават, че с цел да се роди бебето в положително здраве, и бащата би трябвало да е деликатен, написа сайтът famili.fr.

За майката се знае, че в интервала, когато възнамерява бебе, би трябвало да въздържа от алкохол. Нови изследвания на американски екип от университета в Джорджтаун потвърдиха, че това важи в цялостна мощ и за бащата.

И колкото повече алкохол употребява таткото, толкоз по-висок е рискът бебето да се роди с по този начин наречения  " фетален алкохолен синдром ": 75% от бебетата, страдащи от него, са с татко, „ предан “ на чашката, пише Science Daily.

Учените стигат до извода, че „ изискванията на живот и възрастта на бащата оказват въздействие върху гените на детето “.

Ето списък със препоръки, които бъдещите татковци е добре да следват.

Да наблюдават тежестта

Според изследване, оповестено през 2015 година във Fertily and Sterility Journal  мъжете с наднормено тегло често имат наследници, които също имат проблеми с килограмите.

За да стигнат до тези заключения, откривателите проучили 8000 двойки и открили, че рискът момченце да се роди с наднормено тегло е с 27% по-висок, в случай че бащата е с непотребни килограми.

Прочетете целия материал на уеб страницата на Новите родители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР