Проучвания показват, че лекарствата за диабетици помагат и за редуциране

...
Проучвания показват, че лекарствата за диабетици помагат и за редуциране
Коментари Харесай

Опасна мода в отслабването: Жени пият лекарства за диабетици

Проучвания демонстрират, че медикаментите за диабетици оказват помощ и за съкращаване на тежестта. Затова част от тези лекарства към този момент се изписват и за намаляване . Проблемът е, че не всички са утвърдени в България . Това изясни ендокринологът Ивайло Богомилов по.

„ Това са лекарства, които са по лекарско наставление и, с цел да може да бъде стартирана лечението, би следвало да се създадат подобаващи проучвания, с цел да се види, дали пациентът би дал отговор вярно на лечението и дали не би навредило повече на здравето му, в сравнение с да има позитивен резултат ”, разяснява ендокринологът.

Ивайло Богомилов посочи още, че от ден на ден хора купуват лекарства за диабетици , без да им бъдат изписани от доктор, единствено и единствено, с цел да отслабнат. Те сами решавали и по- какъв брой хапчета да пият дневно.

„ Основните странични резултати са гадене и повръщане . Когато се одобри повече от дозата, която би следвало да бъде, надлежно това е главният непряк резултат. Това може да докара до тежка дехидратация, клатушкане, рухване на кръвно налягане ”, добави Ивайло Богомилов.

Повече гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР