Проучвания показват, че активността на азиатските фабрики е отслабнала през

...
Проучвания показват, че активността на азиатските фабрики е отслабнала през
Коментари Харесай

Тежък март за производствената индустрия в Азия

Проучвания демонстрират, че интензивността на азиатските заводи е отслабнала през март, защото слабото търсене от чужбина е засегнало отрицателно производството. Това дава знак, че утежняването на световните вероятности ще остане спънка за възобновяване на района и ще държи локалните политици нащрек, показва в собствен разбор Reuters.    През март индустриалната интензивност в подвластните от износа Япония и Южна Корея се e свил, до момента в който растежът в Китай се забавя. Това акцентира предизвикването, пред което е изправена Азия, до момента в който управляващите в страните от района се пробват да задържат инфлацията и да лимитират въздействието на неподходящите фактори от забавянето на световната икономическа динамичност.    " Тъй като световният напредък ще остане слаб през идващите тримесечия, чакаме индустриалното произвеждане в Азия да остане под напън ", разяснява Шиваан Тандон, икономист за Азия в Capital Economics, пред осведомителната организация.    Индексът на мениджърите по поръчките в индустриалния бранш (PMI) на Caixin/S&P Global в Китай възлиза на 50,0 пункта през март, което е доста по-ниско от пазарните прогнози за 51,7 пункта и под февруарските 51,6. Границата от 50 пункта на процедура разделя растежа от свиването.   

" Основата за икономическо възобновяване към момента не е постоянна. В вероятност икономическият напредък към момента ще разчита на стимулиране на вътрешното търсене, изключително на повишение на потреблението на семействата ", декларира Уан Же, старши икономист в Caixin Insight Group, във връзка PMI показателя на Китай. 
PMI в Южна Корея пък спада до 47,6 пункта през март от 48,5 пункта през февруари, свивайки се с най-бързия ритъм за последните шест месеца, защото поръчките за експорт на месните производства, са наранени от слабото търсене в международен мащаб, показва още Reuters.    Окончателният PMI показател на японската банка Jibun възлиза на 49,2 пункта през март, което е покачване по отношение на февруарските 47,7 пункта, само че остава под прага от 50 пункта, като новите поръчки се свиват за девети следващ месец.    Отделно изследване на централната банка, оповестено в понеделник, сподели, че настроенията на огромните японски производители са се влошили през интервала януари-март, падайки до най-лошото си равнище от повече от две години. Причина за това още веднъж е слабото външно търсене, което в допълнение утежнява ситуацията на бизнеса.    

През март във Виетнам и Малайзия също се следи стесняване на индустриалната интензивност, а във Филипините - закъснение на темповете по отношение на февруари, демонстрират още изследванията. 
Индия се оказва ярък лъч в района, като през март индустриалният ѝ бранш се разширяваше с най-бързия си ритъм от три месеца насам с помощта на усъвършенстваното произвеждане и новите поръчки. Това демонстрира, че стопанската система на страната е в по-добра позиция от множеството си съперници, показва още изданието, само че прибавя:    “Макар че разстройствата в доставките, породени от пандемията от COVID-19, в по-голямата си част отшумяха, слабото търсене на чипове и новите признаци за закъснение на световния напредък се обрисуват като опасности за доста азиатски стопански системи ”.    Анализаторите показват също по този начин, че сривът на американски банки предишния месец и поглъщането на Credit Suisse са нараснали в допълнение несигурността във връзка с световните вероятности, предизвиквайки разтърсвания на пазарите и хвърляйки светлина върху евентуалните уязвимости в международната финансова система.         
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР