Проучвания доказват, че хората, които носят пръстени имат повече бактерии

...
Проучвания доказват, че хората, които носят пръстени имат повече бактерии
Коментари Харесай

Не носете пръстени и часовници заради коронавируса

Проучвания потвърждават, че хората, които носят пръстени имат повече бактерии по ръцете от тези, които не носят – даже и да мият ръцете си постоянно.

Измиването на ръцете е значителен табиет, с цел да предотвратим разпространяването на ковид. Самите пръстените и часовниците, които носим обаче също би трябвало да се дезинфектират.

Там, където е живял болен от COVID-19 би трябвало да...

През 2018 година учени от Georgia State University изследват здравни служащи, които носят пръстени на работа. Те стигат до заключението, че пръстените подсигуряват „ предпазено място за съществуването на бактериите “.

Дезинфекцията на ръцете е по-малко ефикасна, когато носим пръстени.

Проучване открива, че сестрите, които носят пръстени и употребяват дезинфектанти са имали повече бактерии по ръцете от тези, които не са носили пръстени при същата спазвана хигиена. Ако си свалите пръстените или часовниците, с цел да измиете ръцете си и ги сложите назад, това също може да усили броя на бактериите по ръцете.

„ Ако пръстените са инфектирани и ги сложите назад откакто сте измили ръцете си значи още веднъж сте се заразили “ споделя Луси Уилсън, професор в University of Maryland Baltimore County и добавя: „ Ако не дезинфектирате пръстените си не би трябвало да ги сваляте и слагате назад “.

Ако не желаете да се разделите с пръстените си? Тогава историкът и експерт по бижута Елизабет Дойл поучава да миете пръстените с топла вода и сапун, с цел да ги почистите без да ги разваляте – което може да се случи, в случай че употребявате дезинфектант.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР