Проучването Стандартен Евробарометър“ от лятото на 2022 г. показва, че

...
Проучването Стандартен Евробарометър“ от лятото на 2022 г. показва, че
Коментари Харесай

Евробарометър: Расте подкрепата за единен отговор на ЕС на руското нашествие в Украйна


Проучването „ Стандартен Евробарометър “ от лятото на 2022 година демонстрира, че жителите имат все по-голямо доверие в Европейски Съюз и не престават мощната си поддръжка за отговора на Европейски Съюз на съветската експанзия против Украйна, оповестиха от представителството на Европейската комисия в България.

Огромно болшинство от жителите поддържат дейностите за понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от съветските енергийни източници. Одобрението за еврото е достигнало най-високото си ниво до момента. Европейците обаче са все по-загрижени за икономическото състояние в Европейски Съюз и в личната им страна.

Проучването, извършено през юни—юли 2022 година, демонстрира, че 65 % от европейците са оптимисти за бъдещето на Европейски Съюз — нарастване с три пункта спрямо сходно изследване, извършено през януари—февруари тази година, преди експанзията на Русия против Украйна. Положителният имидж на Европейски Съюз понастоящем е 47 % (+ 3 процентни пункта), което е най-високото му ниво от есента на 2009 година насам.

 
Почти 80 на 100 от европейците поддържат икономическите наказания, наложени от Европейски Съюз на съветското държавно управление, сдружения и физически лица. Почти седем от 10 интервюирани (68 %) поддържат финансирането на доставката на военно съоръжение за Украйна. Абсолютното болшинство от интервюираните са удовлетворени от реакцията както на Европейски Съюз (57 %), по този начин и на своите национални държавни управления (55 %).

Преобладаващото болшинство от жителите на Европейски Съюз са съгласни, че Европейски Съюз следва да влага във възобновими енергийни източници (87 %) и да понижи зависимостта си от съветските източници на сила (86 %).

Одобрението за еврото доближава най-високото си ниво до момента: осем от 10 респонденти в еврозоната (+ 3 процентни пункта) и 72 % в Европейски Съюз (+ 3 процентни пункта) поддържат Европейския стопански и паричен съюз с единна валута — еврото.

Повече от половината европейци (56 %) смятат, че най-големият пакет от стопански тласъци на Европейски Съюз — NextGenerationEU — може да донесе ефикасен отговор на сегашните стопански провокации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР