Проучването на YouGov по поръчка на в. Таймс“ потвърждава становището

...
Проучването на YouGov по поръчка на в. Таймс“ потвърждава становището
Коментари Харесай

Британците се обръщат срещу Брекзит

Проучването на YouGov по поръчка на в. „ Таймс “ удостоверява мнението на опозиционерите лейбъристи във Англия, които настояват, че публичното мнение се обръща против Брекзит.

Към днешна дата се записва най-голям % на хората, които съжаляват за резултата след референдума през юни 2016 година, като 47% от интервюираните декларират, че гласовете в интерес на развода с Брюксел са били неточност.

В него се споделя още, че съгласно 2/3 от жителите договарянията по отдръпването от европейската общественост вървят зле.Все по-голям брой британци считат, че гласуването за овакантяване на Европейския съюз е било неприятна концепция, сочи новотоjf, представено от „ Индипендънт “.

През март единствено 1/3 от запитаните виждаха проблем в процеса по Брекзит, предае БГНЕС

Депутатите Дейвид Лами, Чука Умуна и Стив Рийд към този момент разясниха резултатите в Туитър. Рийд акцентира, че това е „ следващ знак по какъв начин обществото се обръща против Брекзит “.

Констатациите идват дни, откакто английският министър председател Тереза Май отказаа да отговори на въпроса дали би гласувала „ за “ Брекзит, в случай че се организира още един референдум. Тогава тя сподели пред слушателите на радиостанция LBC, че ще би трябвало да " реши доказателствата ".

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията, съгласно които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни в белгийската столица, съвсем една година след референдума по въпроса в Обединеното кралство, на който с резултат от 51,9% победиха съперниците на евроинтеграцията. Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните ще разполагат с половин година за ратификация на постигнатите съглашения в националните парламенти. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР