Проучването на CBS News установява, че демократите са доволни — но не толкова ентусиазирани от — Камала Харис

...
Одобрението за работа на вицепрезидента Камала Харис продължава да е
Коментари Харесай

Одобрението за работа на вицепрезидента Камала Харис продължава да е близко до това на президента Джо Байдън, както беше през целия мандат. Вицепрезидентите често са свързани с богатствата на администрацията, за добро или лошо, и в този случай може би отчасти защото повечето казват, че не са чували много за работата на Харис като вицепрезидент, конкретно.

Това включва половината от демократите, които не са го направили.

Но Харис всъщност привлича повече внимание – и гняв – от десницата: републиканците смятат, че знаят много повече за нея. Това е забележително в контекста, тъй като някои първични реторики на Републиканската партия се фокусираха върху нея при представянето на аргументи срещу преизбирането на Байдън.

Демократичният ентусиазъм относно Харис в билета сега е по-нисък, отколкото беше, когато тя се присъедини към билета за 2020 г. Днес повечето гласоподаватели на Демократическата партия са доволни от Харис като кандидат за вицепрезидент на г-н Байдън през 2024 г., но малцина са ентусиазирани и това контрастира с начина, по който избирателите на Демократическата партия я гледаха през 2020 г., когато повечето бяха ентусиазирани за нея.

тя е във фокуса на критиките от първичните кампании на Републиканската партия. Това също може да сигнализира за предстояща работа за демократите, ако се стремят да изградят този ентусиазъм през 2020 г. Тоест, демократите казват, че тя ги е накарала да мислят по-добре, а не по-лошо за администрацията с четири към едно, но друга половина казват, че работата, която върши, няма особено значение за техните възгледи за нея.

Точно преди тя встъпи в длъжност през януари 2021 г., половината американци нарекоха за добро това, че Харис беше първата жена и първият цветнокож човек, заемал поста вицепрезидент. Днес повече казват, че това няма значение за тях.

За скорошно историческо сравнение, бившият вицепрезидент Майк Пенс също не получи положително одобрение от мнозинството, както и бившият президент Тръмп, при когото е служил – но Пенс получи по-високи числа от Тръмп, когато беше измерен през първата им година на управление.

Това проучване на CBS News/YouGov е проведено с национално представителна извадка от 2335 възрастни жители на САЩ, интервюирани между 5-8 септември , 2023 г. Извадката беше претеглена според пол, възраст, раса и образование въз основа на проучването на американската общност от преброяване на населението в САЩ и текущото проучване на населението, както и минало гласуване. Допустимата грешка е ±2,7 точки.

Горни линии

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР