„Проучването е изключително полезно. Голяма част от тревожните тенденции са

...
„Проучването е изключително полезно. Голяма част от тревожните тенденции са
Коментари Харесай

Иво Христов: Агросубсидиите да бъдат обвързани с гарантирането на правата на работниците в земеделието

„ Проучването е извънредно потребно. Голяма част от тревожните трендове са обрисувани. Български район не е проучен като проблем, макар че притеснителната наклонност на централизация на земя е доста сериозен въпрос, който има отрицателни отблясъци върху основаването на работни места в селските региони. “

Това разяснява българският евродепутат Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, по време на съвещание на Комисията по земеделие и развиване на селските региони, на което бе показано изследване на тематика „ Заетост в селското стопанство в Европейски Съюз: сегашни провокации и бъдещи вероятности “.

В създаването място намира и казусът с употреба на служащи от България и Румъния в Италия.

„ Намирам за извънредно значимо предлагането на създателите да се търси обвързване на дотациите с това да се дадат, подсигуряват и съблюдават правата на работещите в бранш „ Земеделие “.

Проблемът визира недекларирания, нерегламентирания и незаконния труд. Освен жители на трети страни, жертва на употреба са и жители на страни членки. Ако не бъде законово обвързано даването на дотации за селско стопанство със обществено виновното държание, мисля, че рискуваме ОСП да бъде опорочена “, сподели още Христов.

По думите му, по време на договарянията по трите досиета на ОСП, този въпрос е бил подложен под формата на оферти за изменение.

„ За страдание, сътрудниците от предния мандат не са защитили тази идея. Надявам се, че сегашната ни комисия ще преразгледа тази позиция и ще прибавим и този значим аспект в пакета с позицията на Европейския парламент по отношение на ОСП “, добави българският евродепутат.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР