Проучване в САЩ заключи, че хората, които търсят положителната страна

...
Проучване в САЩ заключи, че хората, които търсят положителната страна
Коментари Харесай

Оптимистите живеят по-дълго от песимистите

Проучване в Съединени американски щати заключи, че хората, които търсят позитивната страна на нещата, живеят по-дълго, написа Би Би Си. Оптимистите по-лесно направлявали страстите си и в по-голяма степен са предпазени от резултатите на напрежението.

 © БГНЕС
Положително настроените хора имат доста по-голям късмет да доближат " извънредно дългоденствие ", споделят откривателите, като имат поради възраст над 85 години.

Изследването съпоставя живота и здравето на 70 000 дами, участващи в изследване на здравето на медицинските сестри и 1500 мъже, участващи в стратегия за проучване здравето на ветераните от армията.

Общото им здравословно положение било оценено, както и равнищата им на оптимизъм.

Жените и мъжете с позитивно отношение към живота, живеят с 11 до 15 % по-дълъг живот.

Досега не се знае доста за това по какъв начин това, което учените назовават " положителни психически фактори " въздейства върху здравето и продължителността на живот.

" Фантазирането за бъдеще, в което всичко се е наредило добре може да увеличи равнищата на оптимизъм ", споделя преподавателката по психиатрия в Бостънския университет Люина Лий, която е взела участие в проучването.

Професор Брус Хууд от университета в Бристол споделя, че резултатите удостоверяват това, което се знае за изгодите от изгодите от позитивното мислене.

" Оптимистите се оправят със напрежението по-добре и заобикалят повторното прекарване на отрицателните събития в живота ", споделя Хууд.

" Стресът се отразява на имунната система. Това може да значи даже, че оптимистите се оправят по-добре с инфекциите ", прибавя професора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР