Проучване в посока изграждане на скоростен път или магистрала от

...
Проучване в посока изграждане на скоростен път или магистрала от
Коментари Харесай

Министър Шишков възлага проучване за изграждането на скоростен път или магистрала от ГКПП Маказа до АМ Марица

Проучване в посока създаване на скоростен път или автомагистрала от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " до автомагистрала " Марица " ще разпореди на Агенция " Пътна инфраструктура " служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Това увещание даде той в Кърджали, откакто взе участие в работна среща по наболели отраслови тематики в района.

По думите му, това може би ще е генералното решение на въпроса с интензивния трафик в родопския град на преминаващи от и за Гърция коли поради неналичието на обходен път. Околовръстно шосе на Кърджали бе проектирано, като бе премината и процедура по оценка на въздействието върху околната среда, само че срокът за оценката изтече в края на април, а планът не е осъществен.

" Тази ос, Север-Юг, започнахме да я развиваме като планове в северната част от Русе към Велико Търново. Аз мисля, че би трябвало да стартираме да я развиваме и от тази част ", разяснява Шишков и добави, че занапред ще се прави изследване за опциите за свързване в частта от автомагистрала " Марица " до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ".

" Знаете доста добре, че аз от дълго време, най-малко като районен министър, приказвам, че цялостна съгласуваност би трябвало да бъде построена и, уповавам се, в напълно къси периоди да ви отговорим дали тръгваме в тази посока ", сподели още министърът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР