Проучване установи, че на подсъзнателно ниво мразим хора, които не

...
Проучване установи, че на подсъзнателно ниво мразим хора, които не
Коментари Харесай

Проучване: Подсъзнателно мразим хора, които не искат да имат деца

Проучване откри, че на подсъзнателно равнище ненавиждаме хора, които не желаят да имат деца, написа изданието “Броудли”, цитирайки опит, извършен в Съединените щати.

От 1970 година насам броят на младите дами, които непринудено нямат деца, нараства. За сметка на това обаче се следи нарастване на двойките, които вместо бебе имат… дребна порода куче.
8% срив на раждаемостта в България за 1 година 60 хиляди бебета ще е мъчно достижима численост за 2018 година, при към 110 хиляди умряли
Според изследването на доктор Лесли Ашбърн-Нардо изборът да нямаме деца не въздейства единствено на нас, само че и на близките. Голям % от хората подсъзнателно изпитват ненавист към други, които не желаят да имат потомство.

Експериментът открива също, че възприемаме такива хора като непълноценни.

Участниците в изследването имат най-голямо утвърждение към двойките с две или повече деца.

“Когато хората нарушават сходни съществени правила и упования в обществото като тези за родителството и децата, нормално са подложени на доста съществени последици, като душевен тормоз от страна на близки, да вземем за пример. Подобна реакция се оправдава в съзнанието на наблюдаващите, тъй като считат, че другите си го заслужават”, разяснява доктор Ашбърн-Нардо.

Проучването сочи, че основаването на деца и развъждането им се възприемат като морално обвързване, което изяснява и всеобщото отрицателно мнение за абортите, разясняват учените.

Според Ашбърн-Нардо сходно схващане доста мъчно ще бъде преодоляно, само че не трябва да се лишава правото на избор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР