Проучване установи, че лечението с Т-клетки води до ремисия на

...
Проучване установи, че лечението с Т-клетки води до ремисия на
Коментари Харесай

Учени с пробив в терапията на автоимунни заболявания

Проучване откри, че лекуването с Т-клетки води до ремисия на заболяването лупус (автоимунно заболяване, което предизвиква инфектиране в няколко елементи на тялото), което покачва очакванията, че може да се употребява за лекуване на болести като множествена склероза, написа The Guardian.

Петима души с тежко автоимунно заболяване станаха първите в света, получили новаторската терапия, която употребява генетично изменени кафези, и води заболяването до ремисия. Четири дами и един мъж на възраст от 18 до 24 години са получили трансфузии на модифицирани имунни кафези за лекуване на тежък лупус, автоимунно заболяване, което може да аргументи животозастрашаващо увреждане на сърцето, белите дробове, мозъка и бъбреците. Лечението довело до ремисия на болестта при всичките петима пациенти, които към този момент не са приемали медикаменти за лупус сред три и 17 месеца.

Лекарите считат, че този триумф поражда очаквания за справяне с други автоимунни болести като ревматоиден артрит и множествена склероза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР