Проучване сред притежателите на мобилни телефони показва, че 43 на

...
Проучване сред притежателите на мобилни телефони показва, че 43 на
Коментари Харесай

Какво прави през телефона си българинът

Проучване измежду притежателите на мобилни телефони демонстрира, че 43 на 100 от българите ревизират смарт телефоните си най-малко няколко пъти в границите на един час. В него са взели участие 502 българи. Изследването е осъществено през януари тази година в Австрия, България, Хърватия, Чехия, Дания, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словения и Турция от интернационалната компания за изследвания IPSOS по поръчка на огромна компания, производител на смарт телефони.

Българските консуматори употребяват смарт телефона си за търсене на информация, развлечение, сърфиране в обществените мрежи, инспекция на новините, потребление на навигацията, както и за връзка с банкови институции.

Типичният български консуматор се нуждае от смарт телефон, с цел да изпраща известия (72 на сто), да прави фотоси (89 на сто), да влиза в обществени мрежи (85 на сто).

Проучването разкрива също, че 73 на 100 от далите отговор българи признават, че телефонът им е с тях повече от 13 часа дневно. 26 на 100 от хората употребяват устройството интензивно сред 3 и 4 часа дневно. Проучването демонстрира още, че 18 на 100 от потребителите влизат с телефона си в банята, 67 на 100 в кухнята и 51 на 100 в детската стая. (България е на 1-во място по този индикатор измежду всички 12 страни).

Според компанията, направила изследването, 60 на 100 от българите употребяват смарт телефоните си за имейл преписка, за инспекция на обществените мрежи и за пращане на известия преди да си легнат. Също по този начин 55 на 100 от участвалите в изследването българи вършат всичко това незабавно откакто се разсънят. Това е и една от аргументите 63 на 100 от сънародниците ни да държат телефоните до себе си в спалнята, а 7 на 100 от тях признават, че даже заспиват с тях в леглото.

Резултатите от проучването сочат, че 98 на 100 от българите постоянно взимат телефона със себе си, когато напущат домовете си. Оказва се, че 48 на 100 от далите отговор наши сънародници признават, че се връщат назад, в случай че са не запомнили телефона у дома, макар риска да закъснеят за работа.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР