Проучване сред притежателите на мобилни телефони показва, че 43 на

...
Проучване сред притежателите на мобилни телефони показва, че 43 на
Коментари Харесай

Почти 50% от българите притежават смартфон и не се разделят с него


Проучване измежду притежателите на мобилни телефони демонстрира, че 43 на 100 от българите ревизират смарт телефоните си най-малко няколко пъти в границите на един час, а 48 на 100 признават, че се връщат до у дома, в случай че са не запомнили телефона си, даже и да закъсняват за работа, заяви Българска телеграфна агенция.

Изследването е осъществено през януари тази година в Австрия, България, Хърватия, Чехия, Дания, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словения и Турция от интернационалната компания за изследвания IPSOS по поръчка на компания - производител. В България са интервюирани 502-ма души.

Близо три четвърти от далите отговор българи признават, че телефонът им е с тях повече от 13 часа дневно. Почти всички - 98 на 100, постоянно взимат телефона със себе си, когато напущат домовете си. Една четвърт употребяват устройството интензивно сред 3 - 4 часа дневно. Всеки пети влиза с телефона си в банята, 67 на 100 в кухнята и 51 на 100 в детската стая. (България е на 1-во място по този индикатор измежду всички 12 страни).

Българските консуматори употребяват смарт телефона си за търсене на информация, развлечение, сърфиране в обществените мрежи, инспекция на новините, потребление на навигацията, както и за връзка с банкови институции.

Типичният български консуматор употребява смарт телефона, с цел да изпраща известия (72 на сто), да прави фотоси (89 на сто), да влиза в обществени мрежи (85 на сто). Според компанията, направила изследването, 60 на 100 от българите употребяват смарт телефоните си за имейл преписка, за инспекция на обществените мрежи и за пращане на известия преди да си легнат.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР