Проучване, според което при включването на българите в Конституцията на

...
Проучване, според което при включването на българите в Конституцията на
Коментари Харесай

30% от македонците искат българите в Конституцията на РСМ, но с условия

Проучване, съгласно което при включването на българите в Конституцията на Република Северна Македония 39% от интервюираните считат, че това би трябвало да стане единствено на реципрочна основа, показаха през днешния ден от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 259
Проучването, направено от Ипсос, е за потребностите на партията, съобщи Българска телеграфна агенция.

На въпроса за включването на българите в конституцията с „ не знам “ дават отговор 31%, 20% считат, че Република Северна Македония би трябвало да включи българите в Конституцията, в случай че България подсигурява документално, че ще отстрани ветото и страната ще стартира договаряния с Европейски Съюз, а 10% считат, че българите би трябвало абсолютно да бъдат добавени в преамбюла на Конституцията и без България да подсигурява началото на договарянията с Европейски Съюз. 

По отношение на рейтинга на политиците, съгласно изследването водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ  Християн Мицкоски е с най-голямо доверие от 9%, следван от президента на страната Стево Пендаровски с 6%, а министър председателят Димитър Ковачевски има 4% доверие.

Според изследването, извършено за ВМРО-ДПМНЕ, при възможни  предсрочни парламентарни избори партията ще получи максимален брой гласове-18,2%, а 9,5 % ще гласоподават за СДСМ.

Анкетата е извършена на терен върху извадка от 1007 респонденти в интервала от 2 до 16 март 2022 година, оповестяват от ВМРО-ДПМНЕ.

„ Последното изследване е просто несполучлив опит за дефокусиране на обществото от действителността и това е пагубната работа на кметовете от ВМРО-ДПМНЕ, т.е. безработицата. Нито една подправена анкета, поръчана от ВМРО-ДПМНЕ, не може да покрие свадите, в които е забъркан Мицкоски, нито срама от многочислените правосъдни каузи против членове на партийното управление на най-престъпната партия в Европа “, реагираха също със известие от ръководещата СДСМ. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР