Проучване, споделено на KPMG, излезе с информация за най-скъпите 32

...
Проучване, споделено на KPMG, излезе с информация за най-скъпите 32
Коментари Харесай

Реал Мадрид отново е най-скъпият клуб в света, следван от Манчестър Юнайтед

Проучване, споделено на KPMG, излезе с информация за най-скъпите 32 клуба в света за 2020-а. Класацията се оглавява от испанския гранд Реал Мадрид с пазарна стойност от съвсем 3,5 милиарда евро, като е нараснал цената си с съвсем 8% за последната година. Веднага след него стои Манчестър Юнайтед, който е оценен на малко повече от 3,3 милиарда евро, макар не толкоз положителното показване на тима напоследък. И двата клуба резервират челните си позиции от предходната година.

Първенецът на Испания от миналата акция Барселона съумява да изпревари Байерн (Мюнхен) и да заеме третото място в класацията със стойност от съвсем 3,2 милиарда евро.

Европейският първенец Ливърпул е нараснал цената си с 26,9% и съумява да задмине други два британски тима - тези на Манчестър Сити и Челси, като намира място на пета позиция. Цената на клуба доближава съвсем 2,7 милиарда евро.

Най-голямо повишаване записват от Галатасарай, като цената на турския гранд е скочила с цели 48,9% и тимът заема 27-ата позиция с 366 милиона евро. Новите два клуба, които съумяват да намерят място в класацията, са Порто и Валенсия, заемащи надлежно 25-а и 30-а позиция. Последен в класирането на KPMG е Виляреал с клубна стойност от 301 милиона евро, макар че тимът е покачил цената си с 21,6% спрямо предходната година.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР