Проучване, публикувано в The BMJ доказва, че пълното въздържание от

...
Проучване, публикувано в The BMJ доказва, че пълното въздържание от
Коментари Харесай

Учени доказаха: Алкохолът може и да е полезен

Проучване, оповестено в The BMJ потвърждава, че цялостното самоограничение от алкохол покачва риска от насърчаване на заболяването деменция.

Същият извод важи и за прекомерната консумация на спиртни питиета, до момента в който умереният банкет пък понижава риска от болестта.

Учените от френския институт Inserm дефинират като умерено количество 14 напитки седмично, равняващи се на дневна база 1 бира /1 чаша алено вино/ 50 мл корав алкохол. Това количество сигурно не би трябвало да се приема като еднократна доза, а да бъде отмерено разпределено през цялата седмица.

„ Консумацията на алкохол в границите на 14 напитки защищава мозъка, само че би трябвало да се внимава с качеството на алкохола и да не се не помни за риска от болесттите, подбудени от потреблението му “, добавя френския екип.

Изследователите прецизират още, че хората, които цялостен живот са въздържатели, не е целесъобразно да трансформират навиците си поради настоящото открие, само че да имат поради изгодите от алкохола в умерени дози върху здравето им в дълготраен интервал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР