Проучване, публикувано през 2014 в американския сайт по неврология „Frontiers

...
Проучване, публикувано през 2014 в американския сайт по неврология „Frontiers
Коментари Харесай

Чревни бактерии може да са причина за мигрената

Проучване, оповестено през 2014 в американския уебсайт по неврология „ Frontiers in Neurology ", демонстрира мощна връзка сред червата и мозъка. Бактериите, които живеят в червата, могат да оказват помощ да се изясни, за какво толкоз доста от нас живеят с мигренозно главоболие.

Червата ни са „ дом " на микроорганизми, които образуват така наречен микрофлора. Открито е, че когато хората имат стомашно-чревна дисфункция, по-често страдат от дискомфорт в главата. В допълнение изследване, оповестено в сп. „ Гардиън ", демонстрира, че тези, които страдат от мигрена, имат по-високо равнище на бактерии, които са част от усвояването на нитрати в някои храни.Тези бактерии се намират в устата на болните. Те имат голямо значение за разграждането на нитратите.

Процесът на разграждане е потребен за сърдечносъдовото здраве, тъй като той разрешава нитратите да бъдат модифицирани в азотен оксид в кръвоносната система, като в следствие подкрепят на кръвообращението.
Но съгласно откриватели от Центъра за микробиомни нововъведения в Университета на Калифорния, Сан Диего прекомерно огромното количество от тези бактерии може да докара до проблем. Те предизвикват в пъти по-бързо разширение на кръвоносните съдове и вследствие на това провокират мигрена, оповестява доктор Антонио Гонсалес, началник на научния екип. Мигрената е един от най-често срещаните здравословни проблеми по целия свят. Все още не е открито дали тя е най-вече съдов или неврологичен проблем.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР