Проучване, проведено за вестник Фигаро“, установи, че 63% от хората

...
Проучване, проведено за вестник Фигаро“, установи, че 63% от хората
Коментари Харесай

За 63% от французите речта на Макрон е била неубедителна

Проучване, извършено за вестник „ Фигаро “, откри, че 63% от хората считат, че Макрон е бил неоснователен, а 80% считат, че митингите на “жълтите жилетки ” ще продължат, оповестява Агенция Франс Прес.

Финансовият министър на Франция даде обещание, че новият кръг данъчни облекчения, разгласен от президента Еманюел Макрон, ще бъде от изгода за хората с ниски приходи и няма да удари бюджета поради плануваните съкращения на разноските.

Говорейки в четвъртък вечерта, Макрон даде обещание в допълнение понижаване на налога върху прихода на стойност 5,0 милиарда евро (5,5 милиарда щатски долара), в отговор на петмесечните митинги против виталния стандарт от страна на антиправителствените стачкуващи “жълти жилетки ”.

“Няма да позволим разширение на недостига ”, сподели министърът на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер. “Няма да позволим публичният дълг да се разшири. ”

Льо Мер сподели, че се надява 15 милиона семейства да се възползват от новите ограничения. Те ще дойдат с пакет от данъчни облекчения и надбавки за приходи на стойност 10 милиарда евро, които бяха оповестени през декември.

Той допусна, че това ще бъде реализирано посредством “омекотяване ” на най-ниската категория на налога върху прихода – който е избран на 14% – и че настоящето равнище е “твърде брутално ” и “неубедително ”.

Намаляването на обществените разноски по посока на понижаване на налозите ще бъде главно предизвикателство за централисткото ръководство на Макрон, като се има поради чувствителността във Франция за всевъзможни промени в публичните услуги.

Макрон предложи някои държавни организации да бъдат съкратени и дадени бюрократи и държавни чиновници да бъдат трансферирани от Париж в провинциална Франция.

Намаляването на налозите също се чака да бъде финансирано посредством унищожаване на данъчните облекчения за фирмите, посредством поощряване на хората да работят повече и посредством понижаване на безработицата, която е спаднала съгласно Макрон до 8,8% от 9,4%.

Бюджетният недостиг на Франция се чака да бъде 3,1% от Брутният вътрешен продукт тази година.

Днес реакциите от речта на Макрон, която бе избрана като повратна точка за неговото президентство, бяха смесени.

“Макрон не се е отказал от нищо ”, написа коментаторът Жан-Франсис Пекрес в бизнес изданието „ Ехо “. “Еманюел Макрон е вложил известна човечност в своя демократизъм, само че не е трансформирал тактиката си. ” /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР