Проучване, проведено в Китай, показва, че яйцата спокойно може да

...
Проучване, проведено в Китай, показва, че яйцата спокойно може да
Коментари Харесай

1 яйце дневно – 20% по-нисък риск от сърдечни проблеми


Проучване, извършено в Китай, демонстрира, че яйцата умерено може да бъдат причислени към суперхраните , които е потребно да консумираме всекидневно. Проучването е извършено измежду 400 хиляди души и демонстрира, че тези от тях, които изяждали по 1 кокоше яйце на ден, имат приблизително към 20% по-нисък риск от развиване на сърдечни проблеми в дълготраен проект.

Към положенията, влизащи в групата на сърдечните болести, китайските учени причисляват аритмиите, проблемите със сърдечните клапи, както и добре познатите най-тежки положения – стеснението и запушването на коронарните съдове и инфарктът . Всички тези здравословни проблеми може да се развият като следствие от нездравословното хранене, а постоянната консумация на яйца може да послужи като сполучлива превантивна мярка.

Прекаляването с яйцата продължава да се отхвърля и да се показва като вреден хранителен табиет, нo постоянната им

потреблението

в дребни количества


носи своите изгоди. Яйцата са богати на микроелементи, пълноценни белтъчини и на холестерол. И до момента в който белтъчините са наложителен съставен елемент на здравословното хранене, все по-често като подобен се показва и холестеролът в естествени количества.

Данните на китайските учени демонстрират, че хората, които употребяват по 1 яйце на ден, имат 25% по-нисък риск от развиване на хеморагичен инфаркт . Това е положение при което се следи солиден кръвоизлив, провокиран от скъсване стената на кръвоносен съд в региона на сърцето. Статистиката сочи, че постоянната умерена консумация на яйца понижава и риска от другия вид инфаркт – исхемичния . При него увреждането на сърцето се провокира от затрудненото му кръвоснабдяване вследствие стесняването или запушването на коронарен кръвоносен съд. Рискът от исхемичен инфаркт при хора, които хапват по 1

яйце на ден, се пресмята на по-нисък с 15% спрямо този при хора, които не ядат яйца.

Свързани публикации.. 5 потребни свойства на пъдпъдъчите яйца 0 Безопасно ли е да се ядат сурови яйца? 0 Нов кръвен тест открива инфаркта оптимално рано 0

Учените, провели изследването, показват, че то е най-мащабното до момента, отдадено на следене резултата от потреблението на яйца и доказващо позитивното им въздействие в дребни количества.

Добре е обаче да се има поради, че данните на учените са напълно наблюдателни и не потвърждават пряк резултат на яйцата за понижаване на риска от сърдечни болести. Възможно е позитивният резултат при хората, които постоянно употребяват яйца, да се дължи и на други фактори. Важното в тази ситуация е, че следената група е задоволително огромна, с цел да даде съответстващи резултати. А по-важното е, че изследването потвърждава, че потреблението на яйца в умерени количества по никакъв метод не покачва риска от сърдечносъдови болести . Напротив – изключително в композиция с други фактори от здравословния метод на живот, яйцата може да подисгурят по-нисък риск от сходни болести.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР