Проучване показва, че процесът на преминаване към електромобили от конвенционални

...
Проучване показва, че процесът на преминаване към електромобили от конвенционални
Коментари Харесай

Експерт: До 2024 г. цените на електромобилите ще се изравнят с тези на петролните коли

Проучване демонстрира, че процесът на прекосяване към електрически автомобили от стандартни транспортни средства ще се случи под формата на геометрична градация, като към 2023-2024 година цената на електрически автомобил ще се изравни с тази на подобен с мотор с вътрешно горене, съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria проектант Любомир Станиславов, изпълнителен шеф на " Аутомотив Клъстер България “.

„ При всички положения това, което ще забави навлизането на електрическите автомобили, ще бъде процесът по построяването на зарядни станции “, уточни той.

Според него светът се намира в един от най-интересните интервали в цялата история на автомобилната промишленост.

„ Той е доста комплициран освен във връзка с прехода към електрически коли, а и поради рецесиите, подхранвани от комерсиалната война. Не е загадка, че най-големият авто пазар в света – китайския, изпитва усложнения, което се отразява на всички останали пазари “, уточни Станиславов.

Според него освен комерсиалната война със Съединени американски щати е повода за охлаждането на китайския пазар.

„ Автомобилният пазар в азиатската страна нарастваше в продължение на 30 години. Той щеше да изпадне в рецесия и без комерсиалните разногласия, тя нямаше обаче да е толкоз забележителна “, разяснява той.

2019 и 2020 година се чака да са релативно сложни за автомобилната промишленост, уточни още Станиславов.

„ Добрата вест е, че след 2021 година огромните колоси в автомобилния бранш възнамеряват фрапантни нараствания на продажбите в резултат на световен растеж на търсенето “, добави специалистът.

Той разяснява и опцията немският тръст Volkswagen да открие цех у нас, като означи, че „ възможностите на България са извънредно положителни “.

„ Всичко належащо, с цел да пристигна този вложител, а и освен той, е направено и се прави сега. Въпрос на довеждане докрай на изследванията и диалозите е този развой да се увенчае с триумф... Остават още седмици диалози, договаряния и доуточнения “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР