Проучване, направено по поръчка на банката Barclays, показва, че потребителите

...
Проучване, направено по поръчка на банката Barclays, показва, че потребителите
Коментари Харесай

Важно е кога купувате стоките. Ето през кои периоди е най-евтино

Проучване, направено по поръчка на банката Barclays, демонстрира, че потребителите в Германия губят доста пари поради смяната в цените на потребителските артикули. Изследването преглежда по какъв начин са се променяли цените на общо 300 артикули през 2022 година. Според резултатите от него разликата сред най-евтиния и най-скъпия месец от годината е приблизително 8,5 %. Тези ценови съмнения костват на потребителите към 43 милиарда евро. Или изчислено на домакинство - малко повече от 1000 евро, показва немската обществено-правна медия АРД в своя обява за изследването.

Сумата става още по-висока, в случай че се вземат поради всички артикули и услуги, които се употребяват и при изчислението на инфлацията - като наеми, ток, газ, храна. Проучването твърди, че оптималното съмнение на техните цени е над 10 %. Това подхожда на към 200 милиарда евро или по към 5000 евро на домакинство.

Пестене посредством времево обмисляне

" Колебанията в цените могат да се трансфорат в проблем, изключително когато покупките не могат да бъдат отсрочени ", споделя Тобиас Грис, началник на отдела за частни клиенти на банката Barclays в Европа.

Според него интелигентното обмисляне на покупките постоянно може да спести пари. Изследваните трендове на потреблението и цените сред 2015 и 2022 демонстрират, че януари най-често е бил най-евтиният месец за артикули за дома и градината, за мода, коли и аксесоари за колата.

Най-доброто време за покупка на електроника

При електрониката, въпреки това, картината е много разнообразна. Четците на електронни книги и компютърните аксесоари статистически са били най-евтини през пролетните месеци от март до май. За системите за домашно кино и аудиооборудване, като слушалки да вземем за пример, най-евтини предложения са регистрирани сред юни и септември.

А мониторите, принтерите и преносимите компютри са били най-изгодни за покупка през есента. При тв приемниците, игровите конзоли и цифровите камери възможностите за добра цена са били изключително високи през декември, написа АРД, базирайки се на изследването.

Силни флуктуации при модата, семейството и градината

Цените на стилните продукти са се колебаели изключително мощно през 2022 - с 11,1%, следвани от продуктите за семейството и градината - с 9,1%, и колите и автомобилните аксесоари - със 7,8 %.

А при електронните артикули като цифрови фотоапарати, четци на електронни книги и тв приемници, междинните цени са се различавали със 7,1 %.

Разсрочените заплащания са потребна алтернатива

" Наблюдаваме, че нашите клиенти все по-често се възползват от опцията да платят обособени покупки в разсрочено заплащане при потреблението на кредитните си карти ", споделя мениджърът на банката Barclays Тобиас Грис пред АРД. " Това може да е изключително потребно при огромни съмнения в цените, да вземем за пример когато спестеното надвишава лихвата, която би трябвало да се заплати. "

Тъй като изследваните ценови съмнения са основани само върху междинните цени, вероятният капацитет за икономисване може да се окаже даже и по-висок. Причината за това е, че разликата сред най-евтината и най-високата цена през годината доста надвишава междинните стойности, написа " Дойче веле ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР