Проучване на уменията на българските ученици да решават проблеми в

...
Проучване на уменията на българските ученици да решават проблеми в
Коментари Харесай

Учениците ни имат нагласа да работят в екип, но уменията са им умерени

Проучване на уменията на българските възпитаници да вземат решение проблеми в съдействие демонстрира, че 49% от тях вземат решение единствено най-лесните задания , които изискват умения за намиране на информация за решение на казуса . Средно сложните задания, при които се изисква реализиране на високо равнище на съдействие, се вземат решение от 49%. Най- комплицираните задания, които изискват високо равнище на съдействие се вземат решение от 2% от учениците .

Това демонстрират резултатите от присъединяване на България в проучването PISA 2015 в модул " Решаване на проблеми в съдействие ". Изследването дава отговор на въпроса: Могат ли учениците да вземат участие в действия за решение на проблеми взаимно с един или повече сътрудници , като споделят познания и умения за реализиране на избран резултат. Акцентът в проучването е способността за мислене.

На първо място съгласно PISA е Сингапур с 530 точки. Резултатът на България е 444 точки.

Държавите с висок резултат в четенето и математиката имат и по-високи умения да вземат решение проблеми в съдействие.

Резултатите демонстрират, че девойките се оправят по-добре от момчетата . Момичетата ценят по-високо връзките си с родственици, връстници, другари . Момчетата ценят повече екипната работа.

Решаването на проблеми в съдействие би трябвало да бъде застъпено в образователните стратегии , като това ще усъвършенства уменията им за взаимна работа, вършат извод екипите на МОН.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР