Проучване на учени от Медицинския университет към Колумбийския университет показа,

...
Проучване на учени от Медицинския университет към Колумбийския университет показа,
Коментари Харесай

Внимание! Винаги перете чисто новите си дрехи, в противен случай може да стане страшно

Проучване на учени от Медицинския университет към Колумбийския университет сподели, че над 50% от хората не знаят, че новите облекла, които те са си купили, би трябвало наложително да бъдат първо изпрани и чак тогава носени за първи път. Това, въпреки и интуитивно, се прави от много малко хора.

При това, съгласно изследването, минимум 30% от хората не го вършат. А би трябвало!

Ето какво споделя по този мотив кожният лекар Доналд Белсито от въпросния център:

И това е забавно! Искате секси кръгло дупе? Лесно е.. Четете още забавни вести и потребни препоръки на най-интересния уебсайт за вашето здраве Zdrave.to

В новите облекла може да има въшки, а също и микроби с разнообразни инфекциозни болести, да вземем за пример, по този начин елементарно се предава крастата. Затова даже да се мерят новите облекла в магазина е рисково - избран риск постоянно има, все пак, че сериозните магазини за облекла наблюдават за това. А щом наблюдават, това значи, че новите облекла се подлагат на химическа обработка, т.е., без авансово изпиране тя изрично не би трябвало да бъдат носени. В противоположен случай тези облекла може да провокират дразнене на кожата, алергични възпаления и други неприятни последици.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР