Проучване на Световния икономически форум сред 800 компании прогнозира, че

...
Проучване на Световния икономически форум сред 800 компании прогнозира, че
Коментари Харесай

Анализатори допускат изчезването на 14 милиона работни места в света до 2027 г.

Проучване на Световния стопански конгрес измежду 800 компании предвижда, че ще бъдат основани 69 милиона работни места, а 83 милиона ще бъдат съкратени до 2027 година Инфлацията и слабият стопански напредък ще бъдат главната причина за това.

До 2027 година световните работодатели възнамеряват да основат 69 милиона работни места и да съкратят 83 милиона, съгласно отчет на Световния стопански конгрес (WEF), основан на изследвания на повече от 800 компании. Това оповестява CNN.

В отчета се споделя, че чистата загуба на работни места ще бъде 14 милиона - или 2% от настоящата претовареност. Създаването на работни места ще бъде повлияно позитивно от прехода към възобновими енергийни източници; а понижението - намаляване на икономическия напредък и увеличение на инфлацията.

Както позитивно, по този начин и негативно, въвеждането на изкуствен интелект (ИИ) ще се отрази на броя на работните места. Според прогнозата на WEF, от една страна, заетостта на експерти в тази област (анализатори на данни, специалисти...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР