Проучване на SAP разкрива, че близо 93% от компаниите разчитат

...
Проучване на SAP разкрива, че близо 93% от компаниите разчитат
Коментари Харесай

SAP: Почти 93% от компаниите разчитат на интелигентните технологии като ключ към дигиталната трансформация


Проучване на SAP разкрива, че близо 93% от фирмите разчитат на интелигентните технологии като ключ към цифровата промяна
Валдорф, Германия – SAP разгласи резултатите от изследване, проведено от SAP и извършено от водещия анализатор в промишлеността Forrester Consulting, което демонстрира, че интелигентните технологии са решаващи за цифровата промяна в предприятията.

Проучването на Forrester, в което са се присъединили над 740 участници, подадени от SAP, разкрива, че близо 93% от фирмите единомислещо преглеждат новаторските технологии като ключ към сполучливата цифрова промяна в своите предприятия. При избора на компании, които да бъдат включени в изследването, са следвани два съществени критерия: да са в деен развой на цифрова промяна и да са внедрили най-малко две новаторски технологии като machine learning, Internet of Things (IoT), изкуствен интелект (AI), блокчейн технологии и добавена или виртуална действителност.

Според изследването фирмите, които търсят конкурентни преимущества, извеждат на напред във времето потреблението на новаторски технологии. Такива компании или към този момент са внедрили, или са в развой на внедряване на новаторски технологии по пътя на цифровата си промяна:

• IoT: 92%
• AI: 78%
• Machine learning: 77%
• Добавена/Виртуална действителност: 70%
• Блокчейн технологии: 68%

Проучването демонстрира още, че до момента в който цифровата промяна продължава да бъде приоритет, фирмите от ден на ден усъвършенстват съществуващи процеси, с цел да усилят успеваемостта си, уголемяват процеси, с цел да основат нова стойност на продуктите си и преобразуват бизнес модели, с цел да генерират нови потоци от доходи. Оказва се, че 92% от фирмите имат огромен интерес към платформите, които сплотяват данни, събрани и употребявани от интелигентните технологии и бизнес процеси.

Според резултатите, другите промишлености имат характерни цели и употребяват голям брой интелигентни технологии, според от равнището им на цифрова зрялост и съответните им бизнес цели. Пример за това са дребните производители, чиято съществена цел е да внедрят или да разширят потреблението на предсказуема поддръжка. В съпоставяне с тях, търговците на дребно са фокусирани върху потреблението на Big Data и принадлежности за планирани разбори, с цел да взимат решения за асортимента, който оферират. Компаниите за комунални услуги пък провеждат цифрови заседателни зали, в които управленията могат да виждат потенциала и темповете на успеваемост на организациите си в действително време.

Ирфан Кан, президент на подразделението Платформи и технологии на SAP и на Глобалните интервенции с клиенти, показа: „ Партнирайки си с Forrester в това изследване за интелигентните предприятия, успяхме да разкрием някои от опциите и провокациите, свързани с внедряването на нови технологии. Проучването сподели, че в търсенето на конкурентни преимущества, фирмите поставят приоритет върху новаторските технологии. Виждаме, че от ден на ден бизнеси употребяват IoT, AI, разширена действителност, ML, и блокчейн технологии, с цел да подобрят процесите си, да подтикват нововъведенията и да изпълнят задачите на цифрова промяна. “

Интелигентните предприятия печелят в цифровата епоха. Едно интелигентно дружество е организация, която свърза хора, процеси, данни и технологии, с цел да форсира цифровата промяна, т.е. „ да постигнеш повече с по-малко старания, да повишиш ангажираността на клиентите си, да създадеш нови потоци от доходи “.

Повече информация за извършеното изследване можете да откриете тук.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР